19

n 6 de op s! ia Crème brulée (Kesio) Arubaans toetje voor 24 personen DOOR: CANIGGIA OPMAAK: ARON Wat heb je nodig? 12 eetlepels suiker, 6 grote eieren,1 eetlepel maïzena, 3 blikken gecondenseerde volle melk met suiker van 397 gram, 1 liter koffiemelk, 250 ml ananassap, 1 limoenschil, 1/4 kopje rum of brandy (hoeft niet), 2 theelepels ananasaroma. Hoe maak je het klaar? Klop de eieren los tot een luchtige massa. Maïzena, gecondenseerde volle melk met suiker, koffiemelk, ananassap en limoenschil toevoegen en goed blijven kloppen. Laat dit mengsel 2 uur in de koelkast staan tot al het schuim eruit is, voeg de rum of brandy en het ananasaroma toe. Alles goed mengen. Breng 12 eetlepels suiker in een aluminiumvorm van 24 cm op een laag vuurtje aan de kook. Laat dit koken tot het een goudbruine caramel wordt. Niet te lang laten koken, anders smaakt het bitter. De vorm draaien, zodat de wanden ervan met caramel bedekt worden. Laat de caramel afkoelen. Het wordt vanzelf hard en gaat kraken. Giet het eimengsel door een zeef in de vorm; bedek de vorm met een stukje aluminiumfolie. Zet hem in een grote pan, voor 2/3 gevuld met heet water (au bain Marie), in de voorverwarmde oven (175 ˚C, 2.45 uur). De crème brulée na de baktijd goed in de vorm laten afkoelen, daarna een paar uurtjes of overnacht in de koelkast zetten. Voor het serveren de rand met een mes los snijden en de crème brulée op een diepe schaal omkeren. Garneren met vruchten op stroop (ananas, perzik, mandarijn etc.) naar smaak. Vraag voor je gaat koken wel toestemming aan je ouders!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Smakelijk! nr. 1 7/'09 1

20 Online Touch Home


You need flash player to view this online publication