53

1965 - 1967 SCHUIMACHTIGE NESSELRODEPUDDING Ingrediënten: - 25 gram krenten - 25 gram rozijnen - 1 dl. water - 25 gram amandelen - 2 eieren - ½ liter melk Bereiding: - krenten en rozijnen wassen en ± 15 min. zachtjes koken en laten uitlekken. - amandelen roosteren en fijn hakken - eieren scheiden, een klein beetje eiwit in de puddingvorm doen - dooiers met wat suiker uitroeren en verdunnen met een scheutje koude melk - de overige suiker in een gietijzeren pan laten carameliseren. De koude melk toevoegen en roeren tot de caramel is opgelost - scheutje hete melk bij het eimengsel doen, dit al roerende bij de rest van de melk gieten tot het mengsel dun gebonden is - van de plaat afnemen, de geweekte gelatine in de vla oplossen en onder af en toe roeren af laten koelen. Zodra de puddingmassa geleiachtig begint te worden deze met de marasquin vermengen en met het vulsel luchtig door het stijfgeklopte eiwit scheppen - de vorm met het eiwit bestrijken - zodra het vulsel niet meer zakt de puddingmassa in de vorm doen en stijf laten worden - storten en garneren met stijfgeklopte slagroom Lekker iete! Mandeguod 51

54 Online Touch Home


You need flash player to view this online publication