19

Belangstelling voor de horeca Toen heit Bonnema in 1983 het café in Mantgum overnam heeft hij tezamen met Wiebe de vereiste cursussen zoals Sociale Hygiëne en Cafébedrijf gevolgd. In de loop der jaren groeide de belangstelling voor het horecavak bij de echtelieden en een jaar of vijf geleden werd het voorlopige besluit genomen om t.z.t. hierin verder te gaan. Henriëtte werkte intussen bij het net geopende van der Valk hotel-restaurant in Sneek en was belast met de ontbijt- en lunchservice. Dit viel goed te combineren met de thuissituatie met 3 schoolgaande kinderen. Intussen had ze ook de opleiding Sociale Hygiëne, Cafébedrijf en Restaurantbedrijf gevolgd. Zelfstandig ondernemerschap Na het overlijden van heit kregen de plannen vastere vormen en werden de eerste stappen ondernomen om zelf het bedrijf te gaan exploiteren. Om het pand aan de eisen destijds te brengen moest er heel veel gebeuren. Aandachtig de oude wijsheid “heal wurk is gjin wurk” werd de verbouwing direct grondig aangepakt. Met zoveel mogelijk inschakeling van de plaatselijke middenstand werd het interieur nagenoeg volledig gestript en gemoderniseerd maar met als uitgangspunt om de originaliteit zo weinig mogelijk geweld aan te doen. maart 2015 Mandeguod 17

20 Online Touch Home


You need flash player to view this online publication