48

WWC 1 behaalt weer eens een punt! Het heeft lang moeten duren maar afgelopen weekend was het dan eindelijk weer zo ver. WWC speelde haar thuiswedstrijd tegen het bekende Pallas uit Leeuwarden. De eerste ontmoeting in Leeuwarden werd met 15-10 verloren maar bevestigde wel dat tegen Pallas altijd punten gehaald konden worden. Dat het eerste team van WWC niet in haar beste doen is blijkt wel uit de resultaten in dit zaalseizoen. Eén schamele wedstrijd werd gewonnen en af en toe kreeg het team er helaas ook flink van langs. Het geluk zat het team echter ook niet altijd mee getuige twee verlieswedstrijden met 1 punt verschil. De wedstrijd tegen Pallas moest het startsignaal vormen voor de strijd tegen degradatie, punten moeten er komen. Het grote probleem voor WWC is het feit dat het te veel doelpunten tegen krijgt en simpelweg niet bij machte is om er vervolgens meer te scoren. Om deze reden heeft coach Fabian er voor gekozen om te starten met achter verdedigen. Dat dit tegen Pallas niet goed uitpakte kwam al zeer vlot op het scorebord tot uiting, in no-time liep WWC weer achter de feiten aan en stond het 3-8 achter. Wederom moest er een flinke inhaalslag gepleegd worden. Halverwege de eerste helft werd weer omgeschakeld naar “normaal” voorverdedigen en dit maakte het scoren voor Pallas direct veel lastiger. Dat dit vertrouwen gaf aan de spelers van WWC bleek snel uit het scoreverloop. WWC kwam middels afstandsschoten en goed verdedigend werk terug tot een achterstand van 2 doelpunten bij rust: 7-9. De tweede helft kenmerkte zich door een om en om scoreverloop, beide ploegen hadden de verdediging goed op orde en wisten nagenoeg alleen uit afstandsschoten te scoren. WWC kreeg verdedigend meer en meer grip op de gasten en wisten veel ballen te stelen. De gasten werden onrustig en elke aanval duurde weinig langer dan één doelpoging voordat WWC de bal weer had afgepakt. WWC zelf bleef moeite hebben met scoren maar kwamen uiteindelijk terug tot een gelijke stand van 14-14. Na een paar hectische momenten in de slotfase bleek dit tevens de eindstand. Pallas heeft misschien een puntje verloren maar WWC heeft op inzet zeker ook een punt gewonnen. Laat dit de opmars inleiden naar meer punten die het team zo hard nodig heeft om handhaving een feit te maken. Volgende week reist de equipe weer af naar het oosten en speelt het tegen Blauw Zwart uit Wierden, een van de ploegen waar zeker kansen liggen getuige de vorige wedstrijd die 14-15 werd verloren. Sander Hageman 46 Mandeguod