42

De Granaet 4 – WWC 2 Vandaag stond De Granaet op het programma, een ploeg die onder ons stond met twee punten. Alles was dus mogelijk. Kwart voor zeven vertrokken we naar Dokkum. Wij hadden, in tegenstelling tot het eerste, wel iedereen meegenomen en niemand vergeten op het pleintje. Eenmaal aangekomen in Dokkum werd er snel omgekleed en ingeschoten in de pauze. Een goede voorbereiding is erg belangrijk. Zo ook het warm maken van de spieren. Er zijn mensen die dit doen door warm te rennen, maar Janna-Nynke heeft daar hele andere manieren voor. Die doet dit door een crème op haar benen te smeren. Het enige nadeel van de crème is dat benen helemaal rood en geïrriteerd worden. Nadat iedereen zijn spieren op zijn eigen manier had opgewarmd konden we met de wedstrijd beginnen. In de aanval stonden Wisse, Tom, Rixt en Dieuwke, de verdediging was in handen van Jelle, Jouke, Janna-Nynke en Anna. De wissels waren Rutger en de altijd trouwe bankzitter Bregt. De wedstrijd begon wat stroef. WWC wist wel kansen te creëren maar kon ze niet af maken. Jammer genoeg kon De Granaet de korf wel vinden wat resulteerde in een 3-0 achterstand. Dit konden wij als jong WWC natuurlijk niet laten gebeuren. Hierop werd geantwoord met een afstandsschot van Anna. Daarna volgden nog schoten van Rixt, Jelle en Wisse wat de stand op 5-4 bracht. De Granaet wist voor de rust nog één keer te scoren. Alles was nog mogelijk. We moesten kansen afmaken. In de rust werd tactisch overleg gepleegd. Wat daarin werd gezegd kunnen we natuurlijk niet in dit verslag vermelden omdat we nooit weten of onze concurrenten meelezen. We begonnen de tweede helft niet helemaal scherp. De Granaet wist hier gebruik van te maken en maakte drie doelpunten achter elkaar. De stand liep uit naar 9-4. Zou WWC het op hebben gegeven? Natuurlijk niet! Er werden nog enkele mooie acties uitgevoerd waardoor WWC het gat kleiner maakte tot 10-7. Er werden nog enkele schoten gelost met een eindstand van 12-10 tot gevolg. Jammer genoeg konden we het deze keer niet winnen, maar gelukkig hebben wij het altijd gezellig met elkaar en dat is ook heel wat waard. Zo werd er de terugreis heel hard mee gezongen (nou ja zingen kunnen we het bijna niet noemen) met oude nummers zoals de Ketchup-song. Volgende week heeft het tweede en derde van WWC vrij. WWC 1 probeert om 13.20 uur in Easterein de koppositie te verdedigen tegen WIK’34. Tot dan! Anna WWC2 - Udiros 2 Afgelopen zaterdag speelde WWC2 een thuiswedstrijd tegen Udiros 2. De wedstrijd ging 10 minuten eerder van start omdat na de wedstrijd van het tweede en het eerste de zaal door andere sporters was afgehuurd en we zo op tijd klaar konden zijn. WWC2 speelde eerder een uitwedstrijd tegen Udiros 2 die helaas met 9-8 werd verloren. Er was deze zaterdag dus zeker kans op een overwinning. Wanneer om 13:05 uur de scheidsrechter het startsignaal geeft gaat de wedstrijd in Easterein los. Het vak van Dieuwke de Vries, Marijke Keuning, Jelle Terpstra en Rutger Fopma begonnen in de aanval en in het verdedigende vak speelden Janna-Nynke van den Berg, Anna Grunstra, Tom Trentelman en Jouke Bonekamp. Wisse Arendz, Bregt Arendz en Rixt Keuning zaten als wissel op de bank. Na een 40 Mandeguod