45

één afstandsschot tegen, maar Anna scoorde gelijk daarna en bracht daarmee de stand op 8-12 voor de rust. Na de rust scoorde Joure 4 afstandsschoten waardoor ze weer bijkwamen en de stand op 12-13 brachten. Janna-Nynke maakte het eerste doelpunt van WWC in de tweede helft. Na 10 minuten werden Dieuwke en Tom gewisseld en kwamen Bregt en Wisse in het veld. We kregen een vrije bal en een schot tegen, maar daarna scoorden Anna en Rutger met een afstandsschot. Dit bracht uiteindelijk de stand op 14-17. Het bleef gelijk oplopen en dus spannend. Rixt werd gewisseld voor Marijke en Marijke schoot de bal gelijk door de korf. De laatste twee minuten stond WWC 18-19 voor. De scheids floot af voor tijdrekken en Joure kreeg de bal. Joure scoorde uit een afstandsschot en zo stond het weer gelijk. Met nog één minuut op de klok scoorde Joure wederom uit een afstandsschot wat de stand op 20-19 bracht. Het eindsignaal klonk. Boos en teleurgesteld schudden wij de tegenpartij de hand en liepen we de zaal uit. Het was een spannende wedstrijd en het liep vanaf het eerste moment gelijk op, maar WWC kon het deze keer niet redden. Volgende week speelt WWC 2 thuis in Easterein om 13.15 uur tegen Udiros. Bregt Arendz WWC 1 - Zunobri 1 Om 14:05 uur startte WWC 1 de topper tegen de nummer twee Zunobri 1 in Zuidhorn. Zonder basisspelers Baukje, Hidde en Trees, maar met dank aan WWC 2 kon er zeker sterk aan de wedstrijd begonnen worden! Zunobri begon ook sterk en gretig aan de wedstrijd, schoot makkelijk en pakte al snel een voorsprong van vier puntjes. WWC knokte zich knap terug in de wedstrijd, had steeds meer grip op de aanvallen van Zunobri en bij rust was het verschil teruggebracht tot één punt. In de rust werd afgesproken de aanvallen duidelijk neer te zetten en iets minder risico te nemen in de korfzone. De eerste aanval van WWC leverde direct een doelpunt op en bracht de stand op 13 – 13. Zunobri had nog één keer een antwoord, maar WWC had knappe aanvallen en bouwde de voorsprong langzaam uit naar vier punten. Het laatste doelpunt was nog voor Zunobri en dit bracht de eindstand op 19 – 23, uiteraard in het voordeel van WWC. WWC 1 speelde een sterke wedstrijd tegen het overigens zeer sportieve Zunobri 1. De komende twee weken heeft WWC 1 vrij en tijd om zich klaar te maken voor een eventueel kampioensfeest en zich te buigen over nog eens een verhaal met kamelen. (ref. WWC-WIK’34). “Een oude Arabier had 17 kamelen en 3 zoons. Helaas kwam hij te overlijden en in zijn testament had hij de verdeling van zijn kamelen opgenomen. Hij had vastgelegd dat zijn oudste zoon de helft, zijn middelste zoon 1/3 en zijn jongste zoon de overige 2 kamelen kreeg. De kamelen moesten uiteraard wel levend verdeeld worden, dus geen halve beesten”. Ze kwamen hier zelf niet uit, maar gelukkig had de wijze buurman raad. Wat was deze raad? WWC 2 speelt komende vrijdagavond om 19:45 uur een thuiswedstrijd in Oosterend. Komt allen! Trees Fopma Mandeguod 43