53

Kampioenswedstrijd WWC 1– Stadskanaal ‘74 1 Door het verlies van WWC 1 afgelopen zaterdag bij NQL 1 in Ferwert werd afgelopen zaterdag de kampioenswedstrijd WWC 1 – Stadskanaal ’74 1 in Easterein gespeeld. Stadskanaal ’74 stond nog 1 punt achter op koploper WWC. Bij winst kon Stadskanaal ’74 kampioen worden. WWC wist zich vandaag bij de belangrijke wedstrijd gesteund door een groot aantal mensen op de tribune. Stadskanaal begon scherp aan de wedstrijd. Elk schot van de Groningers was zuiver en WWC moest in de achtervolging. Het lukte in de eerste helft maar niet op gelijke hoogte te komen. In de rust werd de ploeg streng toegesproken door coach Joke Koldijk. Er moest een schepje bovenop. WWC probeerde door rustig en gedegen spel de achterstand weg te werken. Maar Stadskanaal ’74 schoot elke keer raak zodat WWC maar niet dichterbij kwam. Pas in het laatste deel van de wedstrijd kon WWC langszij komen en mede door goede invallers kon de winst worden verzilverd. Na het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter kon het kampioenschap eindelijk worden gevierd. WWC keert na een jaar afwezigheid terug in de derde klasse. Hidde Jonker 08-04 WWC 2 tegen KV Emmeloord Afgelopen zaterdag moesten WWC 1 en WWC 2 beide hun wedstrijd tegen KV Emmeloord in Mantgum spelen. Voor de verandering moest WWC 1 als eerste spelen om 11:00 uur en daarna WWC 2 om 12:30 uur. Doordat er geen scheidsrechter was heeft Sander Hageman de wedstrijd gefloten en heeft Joke Koldijk WWC 2 gecoacht. De wedstrijd begon in de opstelling Bregt Arendz, Anna Grunstra, Rutger Fopma en Wisse Arendz in de aanval en Janna-Nynke van der Berg, Marijke Keuning, Jelle Terpstra en Jouke Bonekamp in de verdediging. Emmeloord scoorde het eerste doelpunt en daarna ging de stand gelijk op tot de stand van 6-7 in de rust. In de pauze gaf Joke ons de aanwijzing om steunpunten onder de korf te creëren en verder bij elke bal een dreiging tot schot te creëren. Na de rust kwamen we door een mooi afstandsschot van Jelle op 10-9. Hier reageerde Emmeloord direct op met als resultaat een stand 10-12. D uiteindelijke stand is 11-12 geworden. In de 2e helft is Jouke Bonekamp gewisseld voor Tom Trentelman, Bregt Arendz voor Rixt Keuning en Jelle Terpstra voor Jelmer Jonker Marijke Keuning Mandeguod 51