47

1965 - 1967 SLAGROOMTAART VAN BICUITDEEG Ingrediënten voor het deeg: 3 eieren 90 gram suiker 75 gram bloem 15 gram maizena of aardappelmeel vanillesuiker; zout voor de vulling: voor de garnering: ananasjam slagroom, stukjes ananas; pindaschaafsel Bereiding: 1 Klop de hele eieren + suiker + vanillesuiker in een verwarmde kom tot een zeer luchtige massa. (Plaats daarvoor de kom bijv. in een teil met warm water) 2 Schep gelijkmatig de gezeefde bloem + maizena of aardappelmeel + zout er doorheen 3 Doe het deeg over in een beboterde en met bloem bestrooide springvorm en plaats deze op het rooster midden in de oven. Bakken: elektrische oven: voorverwarmen O-B 15 minuten 3-3 bakken 2-1 gasoven: 10 minuten vol ongeveer 40 minuten half. Het gare gebak 5 minuten in een half geopende oven laten staan, daarna storten op een taartrooster en af laten koelen. Mandeguod 45

48 Online Touch Home


You need flash player to view this online publication