1965 - 1967 SLAGROOMTAART VAN BICUITDEEG Ingrediënten voor het deeg: 3 eieren 90 gram suiker 75 gram bloem 15 gram maizena of aardappelmeel vanillesuiker; zout voor de vulling: voor de garnering: ananasjam slagroom, stukjes ananas; pindaschaafsel Bereiding: 1 Klop de hele eieren + suiker + vanillesuiker in een verwarmde kom tot een zeer luchtige massa. (Plaats daarvoor de kom bijv. in een teil met warm water) 2 Schep gelijkmatig de gezeefde bloem + maizena of aardappelmeel + zout er doorheen 3 Doe het deeg over in een beboterde en met bloem bestrooide springvorm en plaats deze op het rooster midden in de oven. Bakken: elektrische oven: voorverwarmen O-B 15 minuten 3-3 bakken 2-1 gasoven: 10 minuten vol ongeveer 40 minuten half. Het gare gebak 5 minuten in een half geopende oven laten staan, daarna storten op een taartrooster en af laten koelen. Mandeguod 45
48 Online Touch Home