Recept van Tusken Tsjerke en Kroech Vegetarische Kerrieragoût Ingrediënten: 4 uien 4 eetl boter of margarine 250 gr champignons 25 gr bloem 2 eetl kerriepoeder verse ananas in stukje gesneden (sap opvangen) of groot blik ananas(uitlekken en sap opvangen) vegetarisch bouillonblok 150 gr rozijnen 4 hardgekookte eieren Bereiden: snipper de uien en fruit ze in 3 eetl boter of margarine zachtjes glazig maak intussen de champignons schoon en snijd ze in grove stukken of plakjes bak de champignons even mee neem de uien en champignons uit de pan en doe nog 1 eetl boter in de pan fruit hierin de bloem met de kerriepoeder giet het sap van de ananas beetje bij beetje onder goede roeren bij de bloem tot een dikke saus eget(eventueel aanvullen met wat water) voeg het bouillontablet toe, de kleingesneden ananas en de rozijnen roer er dan ook het ui-champignonmengsel door en maak de ragoût op smaak met peper en zout. Serveer er de hardgekookte eieren bij. Lekker met een bak sla. Eet smakelijk. Noot: als je de ragoût niet vegetarisch wilt doe er dan 400 gram in blokjes gesneden en gebakken kipfilet doorheen. Is ook erg lekker. september 2015 Mandeguod 63
66 Online Touch Home