49

Recept van Tusken Tsjerke en Kroech Linzensoep Deze maaltijdsoep is vegetarisch. Optie is om runderchipolataworstjes toe te voegen. Hoofdgerecht voor 4 personen Ingrediënten: 1 el olijfolie 1 ui, gesnipperd 2 tenen knoflook, geperst 1 stengel bleekselderij, fijngesneden 1 wortel, in plakjes 250 g blonde linzen (Silvo) – verkrijgbaar bij AH – deze linzensoort hoeft niet geweekt te worden en heeft een korte kooktijd. 1200 cc groentebouillon (van 2 tabletten) 2 laurierblaadjes 1 kruidnagel 1 eetlepel citroensap 4 el peterselie, fijngesneden Runderchipolata (bio+ worstjes) (5/6 stuks op schaal) Bereiding: • Verwarm in een pan met een dikke bodem de olijfolie. Fruit de ui even aan en voeg de bleekselderij en de wortel toe en bak al roerend 5 minuten; bak de laatste 2 minuten de geperste knoflook mee. • Voeg de linzen toe en giet de bouillon erbij. Voeg de laurier en de kruidnagel toe en laat 40 minuten zachtjes koken. • Breng tot slot de linzensoep op smaak met het citroensap en (versgemalen) peper. • Gaar op het laatst (5 minuten) de worstjes in de soep. Haal daarna de worstjes uit de soep, snijd die in stukken en verdeel deze over 4 kommen. Schenk de linzensoep erover en garneer met peterselie. • Lekker met (Turks) brood met Houmous en een groene salade. oktober 2015 Mandeguod 47

50 Online Touch Home


You need flash player to view this online publication