1965 - 1967 WIENER SCHNITZEL – 2 personen Ingrediënten: - 2 dunne magere kalfslapjes à 75 gram - 60 gram boter - 1 ansjovis - 2 kappertjes - 1 schijfje citroen - ½ ei - paneermeel Bereiding: - schrap en zout de wiener schnitzels, haal ze door los geklopt ei en paneermeel - boter in de vleespan lichtbruin laten worden, het vlees erin doen en vervolgens in 20 à 30 minuten gaar en lichtbruin bakken; eerst één kant dan het lapje keren - op grote voorverwarmde schaal leggen en versieren met uitgetand schijfje citroen, opgerolde filet van ansjovis met daarboven op een paar kappertjes - vul de rest van de schaal met bijvoorbeeld doperwten, worteltjes en pommes frites. Groenteschotel met patates frites Bereiding: - de doperwten en worteltjes uit blik warm maken en voor het serveren omschudden met wat boter. - de voorgebakken patates frites in heet frituurvet afbakken en vlees, groente en patat om en om op de schaal schikken. Mandeguod 61
64 Online Touch Home