63

1965 - 1967 WIENER SCHNITZEL – 2 personen Ingrediënten: - 2 dunne magere kalfslapjes à 75 gram - 60 gram boter - 1 ansjovis - 2 kappertjes - 1 schijfje citroen - ½ ei - paneermeel Bereiding: - schrap en zout de wiener schnitzels, haal ze door los geklopt ei en paneermeel - boter in de vleespan lichtbruin laten worden, het vlees erin doen en vervolgens in 20 à 30 minuten gaar en lichtbruin bakken; eerst één kant dan het lapje keren - op grote voorverwarmde schaal leggen en versieren met uitgetand schijfje citroen, opgerolde filet van ansjovis met daarboven op een paar kappertjes - vul de rest van de schaal met bijvoorbeeld doperwten, worteltjes en pommes frites. Groenteschotel met patates frites Bereiding: - de doperwten en worteltjes uit blik warm maken en voor het serveren omschudden met wat boter. - de voorgebakken patates frites in heet frituurvet afbakken en vlees, groente en patat om en om op de schaal schikken. Mandeguod 61

64 Online Touch Home


You need flash player to view this online publication