43

WWC 2 - DTS (S) 2: derde zege op rij! Ondanks het regenachtige weer waren beide teams klaar voor de start. Jelle Terpstra, Jouke Bonekamp, Anna Grunstra en Dieuwke de Vries startten in de aanval, waar Tom Trentelman, Rutger Fopma, Bregt Arendz en Marijke Keuning in de verdediging begonnen. In de eerste minuten van de wedstrijd kwam WWC op een 1-0 voorsprong na een mooie actie van Jouke en Jelle. Helaas liep Jelle tijdens deze actie een enkelblessure op waardoor hij niet verder kon spelen. Gjalt de Groot kon zich dan ook binnen 5 minuten warmlopen om voor Jelle gewisseld te worden. DTS beantwoordde de voorsprong van WWC met een doorloopbal, stand : 1-1. WWC zette door met mooie afstandsschoten van onder andere Anna en Rutger, wat de stand op 6-1 bracht. Bij de rust was de stand 7-3 in het voordeel van WWC. Na de rust begon DTS sterk en kwam het team uit Surhuizum een stukje dichterbij tot 7-5. WWC herpakte zich en breidde het verschil uit tot 11-5 door doelpunten van Anna, Jouke, Tom en Marijke. DTS maakte de stand tot 11-6 door middel van een fraai afstandsschot. WWC reageerde hierop met een mooi doelpunt van Bregt met de mooi stand van 12-6. In het laatste gedeelte van de tweede helft wist DTS nog maar één doelpunt te scoren, wat de stand op 12-7 bracht. WWC besliste de wedstrijd met een mooi afstandsschot van JannaNynke: 14-7. We waren dus 2 keer zo sterk! Dieuwke de Vries Sterke wedstrijd voor junioren WWC Sterk staand met een team van acht spelers nam WWC A1 het 30 september op tegen Waterpoort A1. Voor de wedstrijd stond WWC tweede en Waterpoort laatste in de competitie. In de aanval begonnen Cornelis, Marten, Wiepkje en Marije en in de verdediging Mark, Schelte, Ilse en Rutger. De aanval kwam in de eerste paar minuten van de eerste helft moeizaam op gang, maar na een paar doelpunten van beide teams begon WWC een groter verschil te maken. Na een voorsprong van 6-1 werd het uiteindelijk bij de rust 7-3, in het voordeel van WWC. Beginnend in de tweede helft scoorde Schelte van afstand met twee prachtige afstandsschoten. Na 12-3 begon Waterpoort weer beetje bij beetje in te lopen. Op het eind gingen er voor zowel WWC als Waterpoort nog 3 in. Uitkomend op een ruime voorsprong van 15-6 werd er door de scheidrechter afgefloten. Mandeguod 41