45

Wedstrijdverslag WWC A1 - Waterpoort A2 Op zaterdag 14 oktober moest WWC A1 tegen Waterpoort A2 spelen. WWC moest met 1 doelpunt verschil winnen tegen Waterpoort om kampioen te worden. De wedstrijd werd gespeeld in Wiuwert, de thuishaven van WWC. De wedstrijd begon moeizaam op deze warme dag. In de verdediging stonden Rutger, Ilse, Schelte en Mark. In de aanval stonden Marten, Cornelis, Wiepkje en Marije. De eerste goal werd gemaakt door Waterpoort; WWC kwam daardoor 0-1 achter te staan. Maar al snel werd er een goal gescoord door Marten en stond het weer 1-1. Schelte schoot er twee achter elkaar in en de vakken wisselden weer. Net voor de pauze scoorde Waterpoort er nog één waardoor het in de rust 4-2 stond voor WWC. In de tweede helft begonnen Rutger, Ilse, Schelte en Mark in de aanval. Schelte maakte een doorloopbal en gooide de bal erin met één hand. Hiervoor krijgt hij een beloning want we hadden de afspraak gemaakt wie er een doorloopbal met één hand in gooit krijgt een traktatie van Boukje. De 5-2 was dus gemaakt. De 6-2 werd gemaakt door Mark; hij schoot de bal van een afstand in de korf. Toen maakte Waterpoort weer een goal. Uiteindelijk werd de stand 8-4 voor WWC. WWC had dus een hoger doelsaldo dan Westergo A1. WWC is dus kampioen. We hebben een roos en tompoezen gekregen. Na de wedstrijd gingen we met z’n allen op de foto. Als extra uitje gaan we met ons team skiën in de herfstvakantie. Toen we op de terugweg in de auto zaten keken we even op de website van de KNKV om te kijken hoe Westergo had gespeeld. Toen zagen we dat ze gelijk hadden gespeeld tegen WIK. Uiteindelijk staat WWC A1 dus met 1 punt voor op Westergo en draait het niet meer om doelsaldo’s. Geschreven door, Mark Platenkamp Mandeguod 43