44 Mandeguod Somlói Ingrediënten Cakes • 6 eieren • 6 eetlepels suiker • 6 eetlepels bloem • vanillesmaakstof • 2 eetlepels cacaopoeder met kop Walnotenroom • 100 gram boter • 100 g walnoten • 200 ml melk • 1 eetlepel suiker met kop • 1 eetlepel rum • 1 theelepel bloem met kop Chocoladeroom • 200 ml melk • 1 ei • 1 eetlepel suiker met kop • 100 g boter • 1 theelepel bloem met kop • 2 eetlepels cacao Topping • 300 ml zure room • 100 ml melk • 1 eetlepel rum • 100 g suiker • 2 eetlepels cacao • 1 handvol rozijnen geweekt in rum Bereiding • Beboter en bebloem twee rechthoekige cakevormen. • Verwarm de oven tot 180 °C. • Maak een vanille en een chocoladecake als volgt: scheidt het eiwit van de dooiers. Klop de dooiers met suiker tot ze dik en schuimend zijn. • Vermeng ze met de bloem. Sla het eiwit tot het stijf is en vermeng het in het beslag. • Verdeel het cakebeslag in twee delen. • Voeg aan één deel 2 eetlepels cacao met kop toe en aan het andere deel vanille smaakstof. • Zet elk beslag in de cakevorm. • Bak beide vormen ongeveer 15 min, tot de cakes van de randen van de vorm komen. • Haal de cakes uit de vormen en laat ze op een rooster afkoelen. • Bereid de walnotenroom door de walnoten met de boter, de melk, de bloem, de suiker en de rum te mengen. • Breng het mengsel aan de kook, ondertussen goed roeren, haal het daarna van het vuur en laat het afkoelen. • Giet het mengsel over één van de cakes, bestrooi met rozijnen en zet de andere cake er bovenop. • Om de chocoladeroom te maken, mengt u de melk met het geslagen ei, de boter, de bloem, de suiker en de cacao. Verwarm langzaam terwijl u langzaam roert totdat het dik wordt. Niet koken! • Laat het een beetje afkoelen en verdeel het dan over de bovenkant van de cake en leg deze weg om te rusten. • Wanneer de room stijf is, snijd de cake in kleine vierkante stukken en stapel het op een schotel op. Meng de melk met 50 g suiker en de rum, giet deze over de cake. • Verfraai met slagroom. • Alvorens op te dienen, meng de resterende cacao met suiker en wat water om een dikke saus te maken en over de slagroom te gieten.
45 Online Touch Home