44

44 Mandeguod Somlói Ingrediënten Cakes • 6 eieren • 6 eetlepels suiker • 6 eetlepels bloem • vanillesmaakstof • 2 eetlepels cacaopoeder met kop Walnotenroom • 100 gram boter • 100 g walnoten • 200 ml melk • 1 eetlepel suiker met kop • 1 eetlepel rum • 1 theelepel bloem met kop Chocoladeroom • 200 ml melk • 1 ei • 1 eetlepel suiker met kop • 100 g boter • 1 theelepel bloem met kop • 2 eetlepels cacao Topping • 300 ml zure room • 100 ml melk • 1 eetlepel rum • 100 g suiker • 2 eetlepels cacao • 1 handvol rozijnen geweekt in rum Bereiding • Beboter en bebloem twee rechthoekige cakevormen. • Verwarm de oven tot 180 °C. • Maak een vanille en een chocoladecake als volgt: scheidt het eiwit van de dooiers. Klop de dooiers met suiker tot ze dik en schuimend zijn. • Vermeng ze met de bloem. Sla het eiwit tot het stijf is en vermeng het in het beslag. • Verdeel het cakebeslag in twee delen. • Voeg aan één deel 2 eetlepels cacao met kop toe en aan het andere deel vanille smaakstof. • Zet elk beslag in de cakevorm. • Bak beide vormen ongeveer 15 min, tot de cakes van de randen van de vorm komen. • Haal de cakes uit de vormen en laat ze op een rooster afkoelen. • Bereid de walnotenroom door de walnoten met de boter, de melk, de bloem, de suiker en de rum te mengen. • Breng het mengsel aan de kook, ondertussen goed roeren, haal het daarna van het vuur en laat het afkoelen. • Giet het mengsel over één van de cakes, bestrooi met rozijnen en zet de andere cake er bovenop. • Om de chocoladeroom te maken, mengt u de melk met het geslagen ei, de boter, de bloem, de suiker en de cacao. Verwarm langzaam terwijl u langzaam roert totdat het dik wordt. Niet koken! • Laat het een beetje afkoelen en verdeel het dan over de bovenkant van de cake en leg deze weg om te rusten. • Wanneer de room stijf is, snijd de cake in kleine vierkante stukken en stapel het op een schotel op. Meng de melk met 50 g suiker en de rum, giet deze over de cake. • Verfraai met slagroom. • Alvorens op te dienen, meng de resterende cacao met suiker en wat water om een dikke saus te maken en over de slagroom te gieten.

45 Online Touch Home


You need flash player to view this online publication