13

De overstap Dorien Sannes werkte in een sterrenrestaurant, is nu tweedejaars HIP Dorien Sannes (41) werkte dik twintig jaar in alle takken van de horeca, van pannenkoekenrestaurant via café tot het Amsterdamse tweesterrenrestaurant Ciel Bleu. Maar ook het hogere segment en het spectaculaire uitzicht vanuit het Okura waar Ciel Bleu op de 23ste etage is gehuisvest, konden niet voorkomen dat er iets ging knagen. Ze wilde iets doen dat ze zinvoller vond. Toen ze een vriendin hoorde vertellen over de verpleegkunde, dacht ze: dat is mooi werk! “Die vriendin heeft bij mij het zaadje geplant”, vertelt Dorien. “En zij was het ook die mij wees op de HIP. Ik dacht wel: ik ben veertig, willen ze me daar dan nog hebben? Maar ik werd toegelaten. En opeens was ik zo stellig dat ik gelijk mijn baan in de horeca heb opgezegd.” 13

14 Online Touch Home


You need flash player to view this online publication