9

Mexicaanse tortilla’s met kidneybonen Pel de ui en de knoflook en snijd ze klein. Maak de paprika’s schoon en snijd deze in blokjes, de rode peper mag je fijn snijden. Spoel de kidneybonen en maïs af met water en laat ze uitlekken. Verwarm de olie en fruit hierin de ui en knoflook glazig. Voeg de paprika en rode peper erbij en doe daarna het gehakt erbij om gaar te rullen. Bak de kruiden (komijn, enzovoort) tot deze beginnen te geuren. Is het gehakt bijna gaar? Voeg de maïs, kidneybonen, tomatenblokjes en de tomatenpuree toe. Laat het geheel tien minuten zachtjes pruttelen. Even proeven, niet sterk genoeg? Voeg dan wat extra kruiden toe. Bestrooi de tortilla’s met geraspte kaas en plaats ze circa vijf minuten op 180 graden in de oven. Opwarmen in de magnetron kan ook: volg dan de instructie op de verpakking. Zodra ze warm zijn, vul je ze met het gehakt-groentemengsel. De voedingsbuddi€ aan de kook Ik ben dol op Mexicaanse tortilla’s en ze staan bijna wekelijks bij mij op tafel. Gemakkelijk te maken zonder zout, vol met groenten en peulvruchten. Allerlei variaties zijn mogelijk, naar eigen smaak te maken met kruiden en rode peper. Budgettips De prijs voor de tortilla’s is € 2,20 per persoon. • Vervang de rode peper door 1 theelepel chilipeper. • Kies ervoor om de maïs en/of kidneybonen te vervangen door één groot blik bonen(mix), dat is vaak voordeliger. • Een duurzamere/ voordelige eetswitch maken? Vervang het gehakt door zwarte bonen. Een vezelrijke peulvrucht die 33 gram minder eiwitten bevat dan gehakt. • Kies voor taco’s, één taco bevat 9,3 mg kalium en een tortilla 238 mg kalium. Wil je kaliumarme tortilla’s maken? In het boek Een beetje minder kalium & zout staat hoe je dit kunt doen. JOLIEN is budgetdiëtist met aandacht voor gezonde voeding die niet duur hoeft te zijn. Zij heeft een niertransplantatie ondergaan. Meer recepten van haar staan op: www.devoedingsbuddie.nl. Wisselwerking april 2022 37

10 Online Touch Home


You need flash player to view this online publication