11

Zuurkool in allerlei soorten, smaken en… formaten? In de reguliere supermarkt vind je bijna geen zuurkool meer uit het vat. Op de markt, of in een Ekoplaza of een andere natuurwinkel. Daar kun je zelf nog bepalen hoeveel zuurkool je graag rechtstreeks uit ‘het vat’ wilt bestellen. Zuurkool uit de plastic verpakkingen kun je krijgen met allerlei toevoegingen: van appel, tot wijn.. maar wat is dan verstandig om te doen? En wat als je geen zuurkool lust? Is zuurkool in eerste instantie gezond? En hoe vaak moet je dit dan eten? Ons advies is om altijd te kiezen voor verse zuurkool. Ben je handig en heb je tijd over? Dan kun je ook je eigen zuurkool maken. Heb je minder tijd en wil je toch zeker weten dat je de juiste zuurkool binnen krijgt? Kies dan eens wat anders, kies voor Kimchi! Kimchi is een traditioneel gerecht uit de Koreaanse keuken, dat beestaat uit gefermenteerde kool en groenten. Het woord kimchi wordt meestal vertaald met verzonken groente en verwijst naar de bereidingswijze, waarbij de groente wordt ingelegd. Je kunt kimchi bij een salade, of bij de rijst toevoegen. Ook heerlijk als beleg met een plakje kaas. Benieuwd welke Kimchi wij adviseren? En waar je deze kunt halen? Of maak jij je eigen Kimchi en wil je graag je recept delen? Alle berichten zijn van harte welkom! We laten ons graag inspireren, jij ook?

12 Online Touch Home


You need flash player to view this online publication