27

190505 Montagnards 1 - America 1; 2-1 In een wedstrijd waarin Montagnards de meeste kansen creëerde pakken ze drie belangrijke punten. De eerste kans ontstaat al na enkele minuten waarin Jens Vervoort zich op snelheid vrij speelt en op goal schiet. De keeper redt. Na een kwartier wederom een kans waarbij een bal op Jesse Jaspers net voorlangs gaat. Zo gaat het spel verder, Montagnards probeert te voetballen maar kiest vaak voor een lange bal. Dat levert vaak gevaar op. Frustratie bij spelers die commentaar leveren op de scheidsrechter levert Montagnards 3 gele kaarten op. Ook voor America komen er 3 gele kaarten voor praten, de eerste na 23 minuten. Een half uur later een kaart voor Willem van der Maazen. Eerst echter in de 40ste minuut een doorbraak van de snelle Jens Vervoort die knap inschiet voor de 1-0. Na de pauze vervangt Tim Martens Wouter van de Ven. Een kwartier in de tweede helft maakt Jesse Jaspers een pass mooi af tot de 2-0. America legt zich er niet bij neer en dringt aan. In de 71ste minuut geel voor Tim Martens voor een klein vergrijp. America creëert kansen maar blijft ook praten tegen de scheids. In de 75ste minuut krijgen twee spelers er geel voor. In de 78ste minuut, het hagelt inmiddels, gaat een bal van America net voorlangs. Montagnards komt goed weg en krijgt ook kansen. In de 81ste minuut veel consternatie na een bal op het lichaam van Rick Ebus die door de scheidsrechter als hands wordt beoordeeld. Het levert Rick Ebus en Jens Arntz geel op voor praten. Bovendien krijgt America een strafschop die ze benutten, het staat 2-1. De laatste 10 minuten zijn spannend met mogelijkheden over en weer. De nauwkeurigheid neemt echter af en het leidt niet meer tot een doelpunt. Bram van Roosmalen krijgt nog geel voor vasthouden. Jammer. De drie punten blijven in Bergen waar ze zeer welkom zijn in de strijd om klassebehoud. Keeper: Goal: Man of the match: Koen Lemmen Jens Vervoort Jesse Jaspers Rik Ebus 190512 Montagnards 1 – BVV´27; 2-2 Voor deze wedstrijd stond veel op het spel voor beide ploegen. Dat was na een half uur aftasten te zien in inzet, felheid en vooral bij Montagnards de wil om te scoren Dat lukte na 36 minuten door een actie over links die 23