33

Montagnards 4 Het seizoen zit er weer op! In de laatste periode hebben we gewonnen van achtereenvolgens HRC 3, Juliana Mill 6, DWSH 6 en Hapse Boys 6. Helaas werd de laatste wedstrijd verloren van Sambeek 4 waardoor we geëindigd zijn op de derde plaats. Dit is onze beste prestatie ooit en dit is dan ook tijdens de laatste thuiswedstrijd al goed gevierd door enkelen van ons. Een moment dat ik jullie niet wil onthouden is het volgende: Jaap speelde zijn laatste wedstrijd in het geel-blauw tenue met pizzabakker en wou nog graag een keer scoren. Dit lukte, maar was helaas wel in eigen goal. Naast Jaap nemen we ook afscheid van Quirein, John en Ivo. Iedereen bedankt voor jullie inzet (in de derde helft). Hapse Boys – ’t Viert [1-3] Op het programma stond de uitwedstrijd tegen Hapse Boys, eerder dit seizoen versloegen we Haps met 4-3 in een ware thriller. Vandaag leek het allemaal iets minder spannend te worden, de warming up bestond vooral uit het aaien van de Alpacas op een naastgelegen weiland. Wat zijn dat toch lieve beestjes. Verder werd er vooral gepuft en gekreund vanwege het warme weer. De dienstdoende arbiter werd dan ook vriendelijk verzocht om 2 a 3 drinkpauzes in te lassen, deze wens werd tot grote vreugde van iedereen ingewilligd. Het fluitje klonk voor het begin van de wedstrijd. Het spel kabbelde op en neer en beide ploegen kregen kansen. Het was ''t Viert wat als eerste scoorde, na een ferme trap van Bas viel de bal over de verdediging en werd deze opgepikt door Verrijdt. De Gazelle snelde richting de goal achtervolgd door een groep hyena’s, kreeg de bal wat moeilijk mee maar wist toch raak te prikken. Hierna zakte 't Viert ver terug en werden de vele counters niet goed uitgespeeld door met name Verrijdt. Dit alles leidde tot een oorverdovende "pohohoooo" van Billy... De wanhoop nabij. We kregen dikverdiend de 1-1 om de oren. Bijna nog gingen we met een voorsprong rusten, een forse knal van Jules werd echter uit de bovenhoek geranseld door de keeper. Al met al was de 1-1 wel terecht en inmiddels werd er met de tegenstander druk onderhandeld om de tweede helft wat korter te laten duren. Scheidsrechter erbij, spelers akkoord... Tweede helft spelen we een half uurtje. Dat betekende wel dat er na rust snel een voorsprong gepakt moest worden. Dus niet leunen op onze stabiele defensie maar vol gas op zoek naar de voorsprong. Dit nam Billy vrij serieus door binnen twee minuten de bal met zijn 'mindere' linkerbeen de winkelhaak in te schilderen. De koppies gingen hangen bij tegenstander en onze defensie bestaande uit Lars, Alec, van Bon en Stef gaf geen krimp. Een goede dieptebal van Billy werd door Verrijdt goed gecontroleerd, de directe tegenstander werd uitgekapt en in plaats van zelf zijn 20e tegen het net te jagen werd Q 29