34

DWSH’18 2 – Montagnards 2 (1 mei) 2 – 0 De wedstrijd werd gespeeld in Wilbertoord. Wederom moesten we uitgeholpen worden door O19 en ’t Dèrde; totaal zeven spelers. Een erg zwaar bestraft penalty leidde in de 33e minuut tot de 1 – 0. Kort daarna uit een goede combinatie scoorde de tegenstander 2 – 0. De tweede helft waren er kansen voor Cas, Niek B en Niek G; helaas wisten we deze niet te verzilveren. Ook DWSH kreeg nog enkele goede kansen. Al met al verdiende overwinning voor DWSH. Toxandria 2 – Montagnards 2 (8 mei) 1 – 4 Vandaag stond de uitwedstrijd tegen Rijkevoort op het programma. Op 31 maart hadden we in een winterse inhaalwedstrijd op donderdagavond nog gelijkgespeeld; 1 – 1. Wederom werden we ruimschoots uitgeholpen met spelers van ’t Dèrde, O19 en O17. In de eerste helft hadden we een licht veldoverwicht met kleine kansjes. In de 33ste minuut wist Niek Gramser de score te openen. Hij draaide zich vrij in de zestien en schoot de bal snoeihard binnen. In de 50ste minuut brak Stef Koppes over rechts door en scoorde met een laag diagonaal schot de 0 – 2. Snel daarna wist Toxandria door een missertje onzerzijds de aansluitingstreffer te scoren; 1 – 2 (55). We hielden wel controle over de wedstrijd. In de 75ste minuut speelde Samuel Jambo over links twee man uit en scoorde van buiten de zestien met een granaat in de kruising de 1 – 3. In de 90ste minuut wist Niek Gramser nog de achterlijn te halen en bediende Samuel Jambo, die makkelijk de 1 – 4 kon binnentikken. Na twee nederlagen, weer een prima overwinning. SV Venray 4 – Montagnards 2 (15 mei) 0 – 0 We speelden deze zonnige en warme uitwedstrijd, die eindigde zoals hij begon; een bloedeloze 0 – 0. De eerste helft had Venray enig overwicht en de tweede helft was voor ons. Tien minuten voor tijd wist Mo Fuaad met een mooie actie nog bijna de winst te pakken, maar de Venrayse keeper wist met een onmogelijke save zijn doel schoon te houden. Vijf minuten voor tijd kregen we nog een penalty tegen, maar gelukkig wist Rick Keijsers de penalty subliem te keren. En werd Rick “man of the match”. Vlak voor het eindsignaal ontstond er nog een opstootje met duw en trekwerk, waarbij een rode kaart werd gegeven aan Luc Stevens en een Venrayse speler. Montagnards 2 – Achates 2 (22 mei) 0 – 1 Achates moest winnen om nog kans te kunnen maken op het kampioenschap. De eerste helft had Achates een licht veldoverwicht, maar we gingen rusten met een 0 – 0 stand. De tweede helft waren we gelijkwaardig. Over en weer werden er nauwelijks kansen gecreëerd. Helaas werd laat in de tweede helft een corner niet goed verwerkt en viel de bal voor de voeten van een Achates speler en die wist de bal van dichtbij binnen te tikken. Jammer…. 32