36

Ja, dat laatste lezen jullie goed. Nadat de KG zijn tweede had geprikt, werd hij ook nog eens een keer getorpedeerd in de zestien meter. De scheidsrechter wees resoluut naar de stip. Zo blij als een klein kind vroeg Bas of hij hem mocht nemen. Gezien de stand van 4-0 durfden we dat wel aan en dat bleek geen verkeerde keuze. Hij joeg dat ding zo de kruising in! Eigenlijk had hij toen wel een publiekswissel verdiend… Excellent 4 – Montagnards 3 2-5 Op 15 mei speelden we uit tegen Oploo. We begonnen wederom sterk met twee goals van Teun en een van Rick. We begonnen het onszelf echter enorm moeilijk te maken nadat we wat wisselingen doorvoerden in de dertigste minuut. Het liep voor geen meter meer en Excellent werd steeds gevaarlijker. We hielden echter tot de rust de 0. Na rust was er eigenlijk hetzelfde spelbeeld. Zij veelvuldig in de aanval en wij in de counter. Volgens mij werd het eerst 0-4, toen 1-4, 1-5 en ten slotte nog 2-5. Prima overwinning als je naar het scorebord kijkt, maar op het spel viel nog wel het een en ander aan te merken. Hoge pieken, maar ook zeer diepe dalen. Mooi nog om te zien dat Marco z’n eerste goal van het seizoen maakte door raak te koppen uit een corner! En ook maakte Teun z’n tweede hattrick voor ’t Derd! Montagnards 3 – Sambeek 3 1-1 Dit was onze laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Bij winst zouden we 6 punten voor komen op Sambeek, maar ook met twee wedstrijden meer gespeeld. Gesterkt door een heuse golf aan supporters (waaronder Gijs Custers, Bart Geurts en nieuwe speler Rick Ebus) begonnen we aan de eerste helft. Al snel liep Sambeek tegen een gele kaart aan door meerdere keren overtredinkjes te maken die niet per se hard waren, maar wel iedere keer ruim te laat. Tijdens het overtal krijgen we een dikke kans van de KG die vrij voor de goal een beetje over de bal valt en hem naast weet te krijgen. Ook Jens krijgt in de eerste helft een enorme kans door voor een lege goal over het vangnet te koppen… Sambeek krijgt echter ook kansen. Een pegel van een meter of 25 belandt buiten het bereik van Bas op de paal en komt terug het veld in. Hun spits maait echter over de bal heen, waardoor we alsnog weg kunnen werken. De ruststand is dan ook 0-0. In de tweede helft komt Sambeek al snel op voorsprong. Een vrije trap aan de zijkant van de 16 wordt voorgegeven richting de tweede paal en daar staan er opeens drie van Sambeek vrij om die bal erin te lopen. Echt lekker verdedigd was dat niet vanuit onze zijde. We blijven echter doorgaan en komen verdiend op 1-1. Een diepe bal valt tussen Teun en hun keeper in. Teun omspeelt de keeper en schiet vanuit een lastige hoek met zijn chocoladebeen de 1-1 binnen. We krijgen daarna nog een kans via Cas. Cas kan vrij op de keeper af maar in plaats van hem netjes in de hoek te plaatsen, schiet Cas wild over het vangnet. De wedstrijd ligt vijf minuten stil, omdat de andere bal ook al over het vangnet ligt. Welkom in de kelderklasse. 34