24

UITSLAGEN SENIOREN Montagnards 1 Merselo - Montagnards 1-1 Sterk Montagnards vergeet alle punten mee te nemen in Merselo. Gisteren is de competitie van start gegaan met een uitwedstrijd in Merselo. De wedstrijd was koud bezig of in de 2e minuut hadden we al een strafschop in onze pocket. De verdediging van Merselo werd goed vastgezet en dat leverde direct balverovering op. Bart Buddiger ging alleen op de keeper en werd door deze onrechtmatig gestopt, terecht penalty. Jammergenoeg werd deze gemist en ook de rebound en de grote kans uit de daaropvolgende corner werden gemist. Maar hierna bleek wel dat we aan Merselo geen kind hadden en de kansen regen zich aaneen. Met goed en verzorgd voetbal werd Merselo ver op eigen helft terug gedrongen en er werden diverse kansen uitgespeeld. Jesse Jaspers, Dick Kleeven, Nick Cuppen en Mohamed Rhamaid hadden pech bij hun afronding en ook 2 goede afstandschoten van Bart Buddiger troffen geen doel. Tot onze schrik werden we na een klein halfuur op achterstand. Volledig uit het niets plofde de bal in de verre hoek en liet Martijn van Ginkel kansloos. Maar daarna was het weer éénrichtingsverkeer naar de goal van Merselo en vlak voor rust leek Dick Kleeven met een geplaatste kopbal de 1-1 op het scorebord te zetten, maar een verdediger wist met een prachtige omhaal de bal uit het doel te houden. Even later werd Nick Cuppen in het strafschopgebied neergelegd maar de scheidsrechter durfde het dit keer niet aan. Na rust bleef het beeld hetzelfde en werd het doel van Merselo veelvuldig bestookt, het duurde echter tot diep in de 2e helft tot Jesse Jaspers de keeper wist te passeren. Met nog meer energie werd er op zoek gegaan naar de winst en toen een inzet van Dick Kleeven over de lijn leek te zijn werd er dan ook volop gejuicht, maar de scheidsrechter kon het van een afstand niet waarnemen en besloot tot doorspelen. De laatste kansen werden ook niet benut en zo werden er 2 punten verloren. Montagnards – Sambeek 2-0 Vanaf de aftrap was duidelijk dat Montagnards de punten in Bergen wilde houden, er werd hoog druk gezet en dit leverde bij de thuisclub veel balverlies op. Het waren de sterk spelende Sem Bongartz en Willem Van der Maazen die moeilijk te houden waren voor de verdediging van Sambeek. Vanuit een balverovering was het Willem Van der Maazen die met een bekeken schot door de benen van de Sambeekse keeper de 1-0 op het scorebord wist te zetten. Op het middenveld stond vandaag de sterkste man aan onze zijde...en dat voor de 2e week op rij. Tim Cuppen speelde een puike partij en zorgde dat met verzorgd voetbal dat er diverse goede kansen werden uitgespeeld. Maar in plaats van dat we doel onder vuur namen was het veelal het vangnet wat geteisterd werd. Na alle kansen die we vorige week gemist hadden werd ook vandaag het gemiste kansenfestival voortgezet. 22