25

Met de rust stond het dan ook slechts 1-0. Na rust probeerde Sambeek meer druk te zetten en met een 3e spits erbij onze opbouw te verstoren, maar onze verdediging had daar niet zoveel last van en voetbalde er vaak makkelijk onderuit. Aan de andere zijde bleven de kansen komen maar ook het vangnet aan de andere zijde van het veld werd vaak gevonden. Halverwege de 2e helft werd Dick Kleeven diep gestuurd en de routinier liet deze kans niet onbenut, 2-0. Hierna ging de wedstrijd uit als een nachtkaars. Montagnards – Heijen 2-3 Ons Urst moet de punten aan Heijen laten. In een mooie wedstrijd moest ons Urst het onderspit delven tegen Heijen. Vanaf het begin van de wedstrijd was het duidelijk dat we te maken hadden met 2 voetballende ploegen. Van achteruit werd er verzorgd voetbal gespeeld waarbij in de beginfase Heijen de bovenliggende partij was. Echt veel kansen werden er aan beide kanten niet genoteerd omdat aan beide zijden de verdediging ook goed stond. In de fase dat Montagnards steeds beter in hun spel kwam, viel de tegentreffer. In de opbouw werd balverlies geleden en dit werd afgestraft met de 0-1. Hierna was het alleen Montagnards die nog de aanval zocht en moest Heijen zich beperken tot de counter. Het was wachten op de gelijkmaker. Vooral Willem Van der Maazen was een plaag voor de verdediging van Heijen en deed zichzelf tekort door dit niet om te zetten in een doelpunt. Vlak voor rust tekende Jesse Jaspers voor de grootste kans maar zijn schot spatte op de lat uiteen. Na rust bleef het beeld dezelfde en bleef Montagnards de bovenliggend partij. Uit een goedlopende aanval mocht Nick Cuppen alleen op de keeper maar werd onregelementair gestopt door een Heijense verdediger. Deze kreeg hiervoor de rode kaart en de aansluitende vrije trap van rand 16 werd door Bart Buddiger binnengeschoten tot 1-1. Tegen 10 man leek het een kwestie van tijd dat Montagnards op voorsprong zou komen. Maar daarmee kregen ze de deksel op de neus want het was Heijen die met snelle spitsen en een zeer zwak verdedigen van Montagnards, in korte tijd de 1-2 en 1-3 wisten te maken. Uit corner werd door Bram van Roosmalen nog wel de aansluitingstreffer, 2-3, gemaakt maar meer zat er niet in. DEV Arcen - Montagnards 2-2 Vanaf het begin van de wedstrijd werd duidelijk dat we een sterker team hadden dan de thuisclub. Vooral over de linkerkant wisten we diverse keren door te komen en het duurde dan ook niet lang of uit een goede combinatie tussen Jesse Jaspers en Koen van de Venn wist Jesse de bal goed voor te brengen en deze werd buitenkant voet binnengetikt door Dick Kleeven. Enkele minuten later wist Dick de stand al naar 0-2 te brengen. Hij zag van 35 meter dat de keeper te ver voor de goal stond en verschalkte hem van deze afstand. In het vervolg kreeg Jesse Jaspers nog een grote kans maar op het moment supreme sprong de bal op en verdween de bal ver naast de goal. Na rust draaide de wedstrijd volledig doordat DEV Arcen een andere energie in de wedstrijd wist te leggen. Wij wisten ons hiermee geen raad en lieten ons terugdringen op eigen helft. Slechts sporadisch wisten we eronder uit te voetballen maar dat leidde tot weinig kansen. 23