30

De tweede helft nemen we duidelijk gas terug en weet alleen Verrijdt de bal simpel binnen te tikken. Daarna komen we nog onder druk door matig wisselbeleid, mismanagement en een schreeuwende kutkeeper. Gelukkig houden we wel de 0 en kunnen de hampelmannen van Wanssum en Meerlo linea recta de N271 op naar het zuiden en de verkeerde kant van de Maas. Excellent 4 - Montagnards 3 Gisteren stond onze derde wedstrijd van het seizoen op het programma. Een uitwedstrijd in en tegen Oploo. We vertrokken om 9:30 uur vanuit Bergen naar Oploo. Na een korte warming up gingen we de kleedkamer in voor een korte bespreking. Alexander maakte de opstelling bekend en vertelde wat over zijn strijdplan. Alexander gaf aan dat we bij de tegenstander het licht uit de ogen moesten gaan spelen. 10:30 uur werd er dan afgetrapt. De eerste 35 minuten gaven we niks weg en creëerden wat kleine kansen. Door een beetje pech en goed keeperswerk van de doelman van Oploo bleef de score op 0-0 staan. In de 36e minuut mocht Jens Jennissen gaan aanleggen voor een corner. Die corner werd panklaar op het hoofd van debutant Rick Ebus gelegd en hard binnen gekopt. 0-1. Even later ging linksback Tom Geurts mee naar voren over de linkerkant. Hij kreeg de bal van Jens Arntz en wist de 0-2 binnen te schieten! Door een wereldredding kort voor rust door onze doelman Bas van der Wouw, konden we gaan rusten met een 0-2 voorsprong. In de rust werden de benen van verschillende spelers op de bankschroef van trainer Beens gelegd zodat de voeten weer recht stonden en we de bal naar elkaar gingen spelen ipv naar de tegenstander. De tweede helft begonnen we met 5 nieuwe krachten. We gaven weinig weg, maar creëerden zelf ook niet heel veel meer. Na een sprint vanaf eigen helft kwam Jens Jennissen tot aan de zestien van de tegenstander. Via de keeper kwam de bal bij Rick Ebus die alert reageerde en zijn tweede van vandaag wist binnen te schieten. Kort na die tweede goal riep Rick naar de kant; “Trainer haal me d’r mar uut want ik heb de piep lég”. Na 90 minuten floot de scheids af en liepen we het veld af met de 3 punten. 3 gespeeld. 9 punten. 15 goals voor en 1 goal tegen. Holthees/Smakt 2 (1) - Montagnards 3. Voordat ik vandaag aan het verslag begin wil ik even vermelden dat we het vandaag erg moeilijk hadden met het gemis van Gosse Haga. Zijn acties, sprints en zak piepers op de rug waren een groot gemis vandaag. Vandaag stond de inhaalwedstrijd tegen Holthees/Smakt op het programma. Holthees 2 was zoals verwacht aangevuld met spelers van hun eerste elftal. Dit maakte uiteindelijk geen verschil. Al vroeg in de wedstrijd gaf Paul Hermens een bal aan Jens. Jens draaide open en gaf een assist op Ebus. Rick Ebus speelde de keeper met speels gemak voorbij en wist de eerste Bergse goal te scoren. Voor vandaag de eerste en voor Rick de derde van het seizoen. 28