32

Montagnards Veteranen Montagnards – HRC/Stormvogels 4-2 Het team van de veteranen aangevuld met wat spelers van het 3e elftal kwam goed voor de dag op de Montagnardsdag. Al vroeg in de wedstrijd kwamen de mannen uit Bergen op voorsprong door een prachtig doelpunt van Willem-Jan Elsenberg. Niet lang daarna werd de 2-0 op het bord gezet doordat een verdediger van HRC/Stormvogels de bal in het doel schoot net voordat Twan dit kon doen. Vlak voor rust viel de aansluitingstreffer zodat we met een ruststand van 2-1 naar de thee konden. Direct na de thee kwam Montagnards een aantal keer voor de keeper en maakte Teun Jacobs een rebound af die na een schot van Patrick de Bruin terugkwam van de keeper, 3-1. Beide teams kregen vervolgens kansen maar het was Rik Robben die de 4-1 tegen de touwen schoot. De late tegentreffer (4-2) was voor de statistieken. 1-0 Willem-Jan Elsenberg, 2-0 Eigen doelpunt, 2-1, 3-1 Teun Jacobs, 4-1, Rik Robben, 4-2. SV Panningen – Montagnards 1-4 Vandaag de eerste wedstrijd na de zomerstop. Met SV Panningen troffen wij een ploeg waar wij nog nooit tegen gevoetbald hadden. Het eerste kwartier werden wij compleet overlopen tegen een ontketend Panningen. Na deze periode mochten we blij zijn dat de tegenstander maar een keer het net had weten te vinden. Na een kwartier ging de storm liggen en kwamen wij ook aan voetballen toe. Het bleek ook dat Panningen al zijn kruit verschoten had en niet meer aan aanvallen toekwam. Na de eerste kansen nog gemist te hebben was het Roel Cuppen die, na een combinatie met Jeroen Franken, voor de gelijkmaker zorgde. Net veel later kreeg Rik Robben een vrije doorgang en maakte de 1-2 wat tevens de ruststand was. Na de rust eenzelfde beeld als de laatste 20 voor de rust. Heerlijk combinerend maar vergeten te scoren. Wij hadden dan ook de hulp nodig van Panningen om te scoren. Een ongelukkig geraakte bal van een Panningse speler zorgde voor de 1-3. Hiermee was de wedstrijd beslist, toch was het Rik die nog een maal het net wist te vinden en voor de 1-4 eindstand zorgde. 1-0, 1-1 Roel Cuppen, 1-2 Rik Robben, rust, 1-3, Eigen doelpunt, 1-4 Rik Robben. Montagnards – S.V.E.B. 3-1 Het begin van de eerste helft ging gelijk op. SVEB had het meeste balbezit maar werd niet gevaarlijk. De eerste kans die wij kregen was wel gelijk doeltreffend. Een lange bal op Roel, die de verdediger uitspeelde en de bal beheerst in het doel schoot 1-0. Hierna hadden wij een klein overwicht in de wedstrijd en was het Bart die na een solo de 2-0 binnenschoot. SVEB kreeg na de 2-0 weer de overhand en kwam een paar gevaarlijk voor ons doel. Toch kwamen wij voor de rust nog op 3-0. Twan Weijs wist een voorzet op waarde te schatten en werkte de bal binnen. Ook in de tweede was SVEB de bovenliggende partij. Echter dit leidde niet tot doelkansen. Ook van onze kant kwam niet veel gevaar. Halverwege de tweede helft kreeg SVEB een penalty van de goed leidende scheidsrechter Hans Lemmen. 30