33

Deze werd beheerst binnengeschoten en liet onze doelman dus kansloos. Wie dacht SVEB nu nog verder zou willen doordrukken kwam echter bedrogen uit. De wedstrijd kwakkelde naar het einde zonder dat er nog kansen waren voor beide ploegen. Roel Cuppen, 2-0 Bart van Mil, 3-0 Twan Weijs, rust, 3-1. Montagnards – SV United 2-2 Onze tegenstander van vandaag was SV United. De laatste wedstrijden tegen deze tegenstander waren gemakkelijke overwinningen. Deze keer was het echter een hele andere wedstrijd. Vanaf de eerste minuut werd er fel gestreden om elke bal. Vooral ons middenveld had een zware middag omdat er kort gedekt werd en er veel loopvermogen aanwezig was bij de tegenstander. Ook onze spitsen hadden het moeilijk met de mandekking, die ervoor zorgde dat er niet echt kansen kwamen. United hanteerde vooral de lange bal maar dit leverde meestal niets op. Halverwege de eerste helft was het toch een lange bal die ervoor zorgde dat United op voorsprong kwam. De bal werd goed meegenomen door de aanvaller die de bal goed raakte en er 0-1 van maakte. Hierna speelden wij wel naar voren maar kwamen niet tot uitgespeeld kansen waardoor wij met een 0-1 achterstand gingen rusten. De tweede helft eenzelfde beeld als in de eerste helft. Wij hadden de bal en United was gevaarlijk. Na enkele speldenprikjes te hebben uitgedeeld werd het toch 0-2. Een voorzet werd goed aangenomen en uit de draai wist deze speler te scoren. Ondanks protesten van onze verdedigers vanwege een handsbal was de scheidsrechter onberispelijk en wees naar de middenstip. Met nog 20 minuten te gaan leek de wedstrijd wel beslist. Geheel onverwacht kwamen wij toch terug in de wedstrijd. Een goede hoekschop van Jan van Haperen werd onberispelijk binnengekopt door onze nieuwe aanwinst Erik Swijghuizen. Ineens was er weer geloof in een beter resultaat. Dit leverde wat hachelijke momenten op voor het doel van United. In de laatste minuut ging er een speler van United aan het shirt hangen van Erik en kregen we nog een strafschop. Jan van Haperen liet de doelman kansloos waardoor de eindstand werd bepaald op 2-2. 0-1, rust, 0-2, 1-2 Erik Swijghuizen, 2-2 Jan van Haperen. SV Oostrum – Montagnards 3-1 Vandaag stond de wedstrijd tegen SV Oostrum op het programma. De laatste jaren een moeilijke tegenstander met veel voetballend vermogen. Het zou dus geen gemakkelijke middag worden ook al omdat wij maar net 11 spelers op de been konden brengen. De wedstrijd begon zoals verwacht mocht worden, veel balbezit voor Oostrum en ook enkele goede kansen. Onze doelman Maikel Ripkens stond echter meerdere malen op de juiste plaats en voorkwam hiermee een vroege achterstand. Toch kwam Oostrum naar 20 minuten op voorsprong, een goede voorzet werd bekwaam binnen gewerkt. Hierna kwamen wij wat beter in de wedstrijd en kregen grote kans op de gelijkmaker. Helaas ging de bal net langs de verkeerde kant van de paal. Toch kwam de gelijkmaker nog voor de rust. Een diepe bal werd door Erik Swijghuizen goed breed gelegd en was het Rik Robben die de bal beheerst binnenschoot. De 1-1 was tevens ook de ruststand. 31