28

Montagnards 3 SV United 5 – Montagnards 3 Vandaag stond er een uitwedstrijd op het programma in Wanssum voor de mannen van FC Rick Ebus. United staat laatste in onze competitie dus we waren gretig vanochtend om er flink op los te scoren. Het begon echter anders, want verdedigend hadden we het in het begin lastig met de 4-4-2 opstelling van de tegenstander. Gelukkig was Rick Ebus vandaag op dreef en dribbelde ons op een 1-0 voorsprong. Kansen genoeg de eerste helft en het was een mooi moment toen tien minuten voor rust de wedstrijd even stil werd gelegd zodat pupil van de week Lars Arntz een penalty mocht oefenen op de keeper van United. Over en naast helaas. Goed geprobeerd, maar jammer voor ons pupilletje dat hij er niet in ging. Toen ging FC Rick Ebus weer verder en stond het door weer een goal van Rick 2-0 met rust. De tweede helft is ongeveer 53 seconden bezig als, ja ja, Rick Ebus zijn hattrick maakt. En even later is het niemand anders dan Rick Ebus die de 4-0 tegen de touwen schiet. De wedstrijd werd toen even stilgelegd, omdat de batterijen van het gehoorapparaat van de scheids op waren. Kwam op zich niet slecht uit, want het hagelde dus iedereen kon eventjes schuilen. En daarna werd het zelfs 5-0 door een doelpunt van onze rooie Ebus. Hij kreeg een publiekswissel onder toeziend oog van zijn neefje, zus, zwager, moeder en opa. Mooi moment om onze gretige rooie naar de kant te halen en de hamstring rust te geven. Een hele keurige overwinning voor FC Rick Ebus, drie punten mee naar huis genomen en 5 goals gemaakt! De rest van het team blijft onbenoemd, want die hebben alleen mee gedaan om kansen te missen. Montagnards 3 – Excellent 4 Er stond een belangrijke wedstrijd tegen de nummer 3 van de ranglijst op het programma. Niet iets waar de mannen van Alexander Beens licht over mochten denken. In de uitwedstrijd werd hier ‘slechts’ met 3-0 gewonnen, het minste aantal goals wat we dit seizoen in een wedstrijd hebben gemaakt. Onder het genot van een druilerig miezertje en op een veld dat zeker Kelderklassewaardig is, begonnen we enorm scherp aan de wedstrijd. Van ons had nog niemand de bal aangeraakt, behalve Rick Ebus en we stonden na 15 seconden alweer voor. 26