29

De aftrap van hun belandde via enkele schijven bij hun keeper. Ebus zette goed druk en kreeg de bal tegen zich aangeschopt waarna die mooi in het netje belandde. Een heerlijke start van misschien wel de beste helft van het seizoen vanuit onze kant. Daarna gaat het een tijdje gelijk op. Excellent is misschien iets dreigender dan wij, maar hun lange ballen worden goed onderschept door onze verdediging. Langzaam komen we beter in het spel en al helemaal als na 20 minuten Jens Jennissen zijn wenkbrauwen fronst, zijn ogen wat dieper in hun kassen ligt en daarmee de look van Frank de Boer aanneemt. Hij legt een bal vanuit onze helft panklaar over hun verdediging heen en als een Fiat 500 op 2 cilinders sprint Teun Jacobs richting de keeper. Een koud kunstje voor onze topper en hij schuift de bal dan ook heel beheerst in het hoekje. Vrij snel daarna begint het prijs schieten. Jens Arntz legt aan en produceert een houdbaar schot, maar het schijnt dat de bal vlak daarvoor in de magnetron is geweest. Als een hete kroket glipt de bal door de vingers van de keeper heen en staan we na 25 minuten al met 3-0 voor. Nog geen twee minuten later is het na een flitsende combinatie al 4-0 door een doelpunt van Jeroen Linders, wat een ongekende weelde. Dit is ook het moment dat de Kreupele Gazelle geen risico meer neemt met zijn hamstring en zichzelf vroegtijdig naar de kant laat halen. Maar dat betekent niet dat we stagneren! In tegendeel zelfs, want Jeroen zet goed druk op hun rechtsback en ontfutselt hem de bal. Hij omspeelt nog een poppetje en legt de bal panklaar voor. Jens Arntz geeft Klots de opdracht om de bal te laten lopen, maar daar heeft Wouter geen boodschap aan. Als Cristiano Ronaldo torent hij hoog boven de lat uit en knikt de bal tegendraads binnen, 5-0. Maar de honger is op dat moment nog niet gestild. Jens Jennissen gaat met een corner mee naar voren. De bal komt in de kluts voor de voeten van Klots. Hij produceert met rechts de assist (of was het een mislukt schot?) op Jens Jennissen die vakkundig uit de draai de 6-0 tegen de touwen schiet. De tweede helft sparen we krachten en door de spierverslappers in de thee zijn het ook niet de meest enerverende 45 minuten voor onze toeschouwers. Het blijft bij 6-0, maar dat is natuurlijk een hele mooie uitslag tegen de nummer drie. Stormvogels weet ook te winnen, waardoor we drie punten voor liggen op hun (zij hebben wel een wedstrijd meer). 27