37

Montagnards Veteranen Het laatste verslag van de veteranen in De Montanjaar. Allereerst willen de veteranen de redactie van De Montanjaar bedanken voor hun inzet de afgelopen jaren. Het zal toch wel even wennen worden dat het clubblad niet meer door de brievenbus valt. Nu dan verder met het sportieve gedeelte, dit was voetballend wel in orde maar opkomt was zeer tegenvallend. Ook de veteranen ontkomen er niet meer aan dat de belangstelling aan het teruglopen is. Toch konden we nog regelmatig een potje spelen en hiervoor zijn we onze gastspelers zeer dankbaar. In de 7 gespeelde wedstrijden, in het voorjaar, hebben we maar liefst 15 gastspelers mogen of moeten gebruiken en dat kwam dan ook in de opstelling naar voren omdat er soms meer gastspelers op het veld stonden dan eigen veteranen spelers. Van de laatste 3 gespeelde wedstrijden speelden we eerst tegen Hegelsom een uitwedstrijd. De doelman van Hegelsom speelde deze wedstrijd toch wel een hoofdrol en dan vooral in de eerste helft. Echte uitgespeelde kansen kregen we niet maar de ruststand was 0-3. Bij elk doelpunt ging de doelman wel in de fout wat ook het verschil was ten opzichte van onze tegenstander. De tweede helft ging ook gelijk op maar wij kwamen wel op een 0-5 voorsprong. In de laatste minuten maakt Hegelsom nog de eretreffer wat jammer was voor onze doelman Peter de Bruin en zodoende niet de nul kon houden ondanks een gestopte penalty in de tweede helft. De derby tegen EWC leverde enkele mooie doelpunten op. Helaas voor ons kwamen deze allemaal van de voet van een EWC-speler. Wij hadden de bal, mochten opkomen te de zestienmeter, leden dan vaak balverlies en EWC maakte dan een doelpunt. Met de rust was een 1-3 stand dan ook een beetje geflatteerd maar daar zaten onze gasten natuurlijk niet mee. Na de rust was de wedstrijd nog eentoniger maar ook nu voetbalden wij ons niet naar echte grote kansen. Voor ons een geluk voor de tegenstander natuurlijk niet, was het uitvallen van hun doelman. Een voetballer in het doel blijft toch altijd moeilijk wat nu ook het geval was. Bij de 2-3 liep deze onder de bal door en ook bij de 3-3 bleef hij netjes op de lijn staan en kon van dichtbij binnen worden gekopt. 35