32

Een actie van Teun leek te stranden, maar hij gaf niet op en kwam voor z’n man, die zette de klassieke handrem in en Ruud wees zeer terecht naar de stip. Captain Lars zou normaal de penalty op zich nemen, hij had echter net een sprintduel met de spits van Venray achter de rug en liet deze keer even schieten. Jens Jennissen nam z’n verantwoordelijkheid en schoot de 1-1 strak tegen de touwen. We kregen nog wat schietkansen, zo schoot Marco uit de draai gevaarlijk op doel maar net niet gevaarlijk genoeg. Veel blaffen, weinig bijten van beide kanten en dat zorgde voor de 1-1 ruststand. Na de rust begonnen we voortvarend, maar konden we dit niet omzetten in een voorsprong. Sterker nog, we kregen vrij vlot de deksel op de neus. Wederom een goede aanval van Venray leidde tot de 1-2. Even balen, maar direct weer op jacht naar de 2-2. Die viel dan ook snel uit een hoekschop. Dat is dit jaar toch wel een gevaarlijk wapen van ons, een eerste poging werd gepareerd maar Jens Jennissen was er als de kippen bij en schoot de gelijkmaker tegen de touwen. Doordrukken zou je zeggen! Maar net als het Nederlands elftal na de 2-2, kregen we dat niet voor elkaar. We waren de bovenliggende partij, maar op zoek naar het winnende doelpunt waren we met veel mensen naar voren en Venray kwam er gevaarlijk uit op de counter. Een speler stak het middenveld over, twee man van ons probeerde hem met alle macht met bal (of zonder) te tackelen maar slaagden daar niet in. Een simpele bal breed was voor de spits een koud kunstje. “We hebben ze boys!!! Komaan boysssss!!!” klonk het aan de zijde van Venray. Met nog zo’n 5 minuten + eventuele blessuretijd moesten we op zoek naar de gelijkmaker. In een verwoede poging om wederom een counter van Venray af te stoppen, offerde Jelle zijn hamstring op voor het team. One for the team Jelle, dapper gestreden en sterkte met je herstel in de winter. De bal leek maar niet goed te vallen en Venray deed er alles aan om tijd te rekken. Dat leidde ook tot een minuut of 5 aan blessuretijd, toen die bijna verstreken waren kopte Jens Jennissen een bal over. Gejuich bij Venray; “we pakken ze boys!! We hebben ze!!”. 30