21

250 gram aardbeien vanillestokje + kristalsuiker 5 gelatineblaadjes 1 eetlepel verwarmd citroensap Jantje! Waarom heb je nou je nieuwe gitaar uit het raam gegooid? Mamma hij was kapot, er zat een gat in het midden. Piet zat tijdens de les met een appel te spelen. De onderwijzer pakte die af en legde hem op zijn bureau. Toen de bel ging, begon de meester verstrooid de appel op te eten. Piet hoestte nadrukkelijk en de meester vroeg of er iets aan de hand was. ‘Die appel van mij zit in het verkeerde keelgat, meester!’ antwoordde Piet Jan: ‘Ik kan elke drank geblinddoekt herkennen. Kees: ‘O.K. Blinddoek voor, drink dit even op en zegt wat het is.’ Jan neemt een slok en spuugt het gelijk uit. ‘Bahhh, dit is benzine!’ roept Jan. Kees: ‘Ja oke, maar is het super of normaal? Aardbeienpudding Bereiding Leg de gelatineblaadjes in de schaal en doe er koud water bij. Doe de slagroom in een kom met vanillesuiker. Ga dit nu stijf kloppen. Stop de aardbeien in een blender en doe daarna de aardbeien bij de slagroom. Spatel dit er rustig doorheen. Haal de gelatine uit het water en knijp het vocht eruit. Leg de gelatine op het schaaltjes zonder het water. Verwarm wat citroensap en doe het erdoor. Als het water genoeg is doe het dan nog in de magnetron. Doe de gelatine nu bij de slagroom en aardbeien en meng het erdoorheen. Doe het mengsel in een schaaltje en doe ze daarna een uur en drie kwartier in de koelkast. 2 zakjes vanillesuiker of een 21 125 milliliter slagroom Tjalling van der Heide Bewoner OlmenEs TERUG NAAR INHOUDSOPGAVE

22 Online Touch Home


You need flash player to view this online publication