23

Onder het motto ‘Kies, combineer & geniet gezond’ geven we in Den Bell de mogelijkheid aan onze klanten om zelf hun bord samen te stellen uit de verschillende menu’s. Dit zorgt enerzijds voor een service op maat en dus meer tevreden klanten, anderzijds vermijden we hierdoor verspilling: klanten kiezen voor de dingen die ze echt lekker vinden waardoor we meer lege borden krijgen. In 2015 kregen we voor ons bedrijfsrestaurant Den Bell een Gault & Millau Catering Award. Dit was een fijne erkenning voor de medewerkers die hier dagelijks gemiddeld 700 klanten van een lekkere lunch voorzien. In alle buurtrestaurants serveren we lekker gratis kraantjeswater. Dat is milieuvriendelijk en goed voor de portemonnee van de klant. We onderz hoe we dit aanbod ook in onze andere uitbatingen kunnen realiseren. In de Antwerpse buurtrestaurants werken we al enkele jaren samen met de dienst Gezondheid van de Stad Antwerpen. Er wordt samen gekeken naar de optimale samenstelling van menu’s, acties rond gezond eten, slimme ingrepen om mensen gezond te laten kiezen, enz. Ons vegetarisch aanbod trachten we zo kwaliteitsvol mogelijk in te vullen, waarbij we verder willen gaan dan de klassieke groenteburgers en vleesvervangers. Hiervoor werden we ondersteund door EVA (Ethisch Vegetarisch Alternatief). Zij begeleidden een aantal workshops voor onze chefs waarin er nieuwe gerechten werden ontwikkeld en getest. Dit mondt in de komende periode uit in een intern kookboek van lekkere en gezonde, maar v originele vegetarische gerechten waaruit de verschillende exploitaties inspir halen voor de samenstelling van hun menu’s. Kennis delen We hebben in de afgelopen twintig jaar heel wat ervaring opgedaan. We zijn heel sterk in HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points), de hygiëneregels waarmee je in de horeca voedselveiligheid kan verzekeren. Daarnaast hebben we ook veel expertise op vlak van training, continue verbetering, keukeninrichting en personeelsbeleid voor de horeca. Hiermee helpen we graag onze collega-bedrijven. Bij de opstart en het draaiend houden van een horecazaak komt heel wat kijken. Ook op dat vlak bieden we ondersteuning zodat anderen op de best mogelijke manier hun horecaproject kunnen realiseren. w Hallo De hapjes waren helemaal top! Mooi verzorgd en lekker. Zowel kinderen als volwassenen hebben goed gesmuld. Bedankt om alles zo goed te organiseren. Het was fijn om met jullie samen te werken! Vriendelijke groeten DUURZAAMHEIDSVERSLAG Sense 2016-2017 | 23

24 Online Touch Home


You need flash player to view this online publication