25

h Thema 2 Ingrediënten j Ambitie We bieden onze klanten kwaliteitsvolle ingrediënten, steeds rekening houdend met onze foodcost. We proberen waar mogelijk een lokaal verhaal te brengen. Beste prijs-kwaliteit, elke dag opnieuw Kwaliteit gaat boven alles. Natuurlijk zijn we als organisatie erg begaan met onze foodcost. Koken kost immers geld. We kiezen steeds voor producten die een optimale prijs-kwaliteitverhouding hebben. Door onze aankopen te bundelen, slagen we erin om de nodige volumes te realiseren, wat ons voordeel biedt in de onderhandelingen met onze leveranciers. Al onze chefs hebben de vrijheid om zelf hun menu’s samen te stellen. Centraal sturen we wel in het aanbod dat beschikbaar wordt gesteld, om zo van onze volumekortingen te kunnen blijven genieten. De menu’s worden steeds kort vooraf gemaakt, zodat we kunnen inspelen op promoties en het ritme van de oogsten. Eigen kweek en productie In Het Moment in Averbode heeft het voedsel een verhaal. Je kan er genieten van eigen bier, kaas, speculaas, brood en peperkoek. Deze eigen abdijproducten komen in de meeste menu’s terug. Ze worden nog aangevuld met producten van lokale telers en handelaars. Het vlees komt deels van de eigen koeien op de boerderij en deels van een lokale slager. En om al dat heerlijks door te spoelen, kan je rechtstreeks uit de huisbrouwerij de lokale Averbode-bieren drinken. Niet alleen de consumptie is hier belangrijk, we hebben er een hele beleving van gemaakt. Bezoekers leren zo bij over hoeveel liefde en werk er in ambachtelijke voeding kruipt. Streekproducten in de Abdijwinkel In Averbode hebben we met de Abdijwinkel een voor ons nieuw soort exploitatie. We hebben hier gekozen voor een verhaal van streekgebonden en kwaliteitsvolle producten. Dit concept past perfect in het duurzame kader van Het Moment: een eeuwenoude plek met een rijke geschiedenis, zeker ook op het vlak van duurzaamheid. Samen met de lokale productie-omgevingen van de Averbode-producten, is dit een verhaal dat aanspreekt en door onze klanten als waardevol wordt ervaren. DUURZAAMHEIDSVERSLAG Sense 2016-2017 | 25

26 Online Touch Home


You need flash player to view this online publication