29

Continue verbetering Wekelijks organiseert de chef van elke exploitatie een zogenaamde ‘toolbox’. Dat is een kort opleidingsmoment rond een bepaald thema. De toolbox kan gaan over allergenen, het etiketteren van de stock, goed afwassen, correct invriezen, de procedures bij glasbreuk, maar ook over houding en gedrag, klantvriendelijkheid, gsm-gebruik, enz. Zo leren onze medewerkers continu bij en gaat onze efficiëntie er op vooruit. We trainen onze medewerkers in lean management. Hierbij wordt hen geleerd om op een zo efficiënt mogelijke manier een proces uit te voeren met een goed eindresultaat als doel. Werk moet men zien liggen. Dat zit in kleine zaken zoals bijvoorbeeld snel iets afruimen op de terugweg naar de keuken. Zo’n zaken maken uiteindelijk het verschil. Onze medewerkers moeten ook 5S technieken beheersen. 5S slaat op sorteren, schikken, schoonmaken, standaardiseren en in stand houden. Het betekent onder andere dat alle kookpotten en kookgerei steeds op dezelfde plaats moeten staan. De meeste processen zijn goed uitgewerkt en uitgeschreven. Zo kan men steeds terugvallen op de juiste instructies. Dat is belangrijk omdat ons personeel na verloop van tijd doorstroomt en we dus steeds nieuwe mensen moeten opleiden volgens dezelfde kwaliteitsstandaarden. Om de efficiëntie te verbeteren is een goede groepsgeest en teamspirit heel belangrijk, daarom organiseren we jaarlijkse teambuildings in elke uitbating. c Smiley voor voedselveiligheid: Zowel Den Bell, De Plataan, De Foyer, Bakboord en Kom.EET kregen het kwaliteitslabel Smiley toegekend. Met Smiley erkent het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) dat het restaurant een goed hygiënesysteem toepast. Elk jaar gaan verschillende bijkomende exploitaties voor een Smileycertificaat. w Hygiëne in de keuken vergt dagelijkse inspanningen. Je moet er constant aandacht voor hebben. Bij Sense leggen we de lat hoog voor onszelf. Het is fijn dat onze inspanningen beloond worden. Ook voor de klanten is het fijn. We kunnen hen garanderen dat de voedselveiligheid optimaal is. Chef Filip van Den Bell DUURZAAMHEIDSVERSLAG Sense 2016-2017 | 29

30 Online Touch Home


You need flash player to view this online publication