14

Waarom de Kring van de Oosterscheldekreeft? V oor het antwoord op deze vraag gaan we negentien jaar terug in de tijd. Een groep gerenommeerde Zeeuwse restauranthouders stond destijds stil bij de exclusiviteit van de Oosterscheldekreeft en waren het erover eens dat deze unieke delicatesse gekoesterd moet worden. Daarom besloten ze hun ervaring en expertise te bundelen in de ‘Kring van de Zeeuwse kreeft’. In 2011 werd dit de ‘Kring van de Oosterscheldekreeft’, dit omdat alle Zeeuwse kreeften immers afstammen van kreeften uit de Oosterschelde. De Kring staat nog altijd voor hetzelfde doel: het vormen van een uniek kenniscentrum vol passie en deskundigheid ten aanzien van de Oosterscheldekreeft. Zes keer per jaar komen de restaurateurs samen om hun inzicht en ideeën over dit bijzonder product met elkaar te delen. Tijdens deze bijeenkomsten wordt er nagedacht over de lekkere smaakcombinaties en worden de kreeftenmenu’s zorgvuldig op elkaar afgestemd. Dit resulteer elke editie opnieuw in een gevarieerd aanbod voor de consument. De Kring ziet het promoten van deze unieke Zeeuwse kreeft als een van hun belangrijkste taken, daarom hebben zij de ‘Stichting Promotie Oosterscheldekreeft’ in het leven geroepen. Om de Oosterscheldekreeft zowel nationaal als internationaal letterlijk en figuurlijk op de kaart te zetten en houden. Door alle inspanningen van De Kring heeft de Oosterscheldekreeft inmiddels een ereplaats verworven binnen de Zeeuwse Zilte Zaligheden. Een unieke kwaliteit om te proeven en van te genieten. Tested 4 You - 14

15 Online Touch Home


You need flash player to view this online publication