34

not least de jonge Franse wijnmaker Vincent Chansault de handen ineen geslagen om de enorme potentie van het wijngebied te presenteren in een wijnfles. De wijn is zacht, fris en superrijp. Een beetje houtrijping geeft de wijn extra elegantie. Gayda is een state-of-the-art wijnmakerij die het evenwicht vond tussen innovatie en traditie. Hier biologische principes en enorm vakmanschap. Alle druiven worden biologisch geteeld, met de hand geplukt, meteen gekoeld en verwerkt. De Viognier won in 2011 op het Proefschrift Wijnconcours en de eigenwijze assemblage Figure Libre Blanc is een favoriet van Jancis Robinson. Wijnmaker Vincent Chansault, die uitgebreid stage liep bij Marc Kent (Boekhoutskloof) in Zuid-Afrika, krijgt werkelijk alle faciliteiten ter beschikking met slechts één doel voor ogen, binnen vijf jaar de absolute top van Zuid-Frankrijk produceren. Wijn/spijs: Ideaal als aperitief en lekker bij avocado, verse zoetwatervis en warme gerechten bereid met botersaus, maar is eveneens een perfecte compagnon van vis, schaal- en schelpdieren. Het is evenzeer een aangename begeleider van geroosterde kip en geitenkaas. De aanbevolen schenktemperatuur is 10-12°C. Kortom eerder een goede kwalitatieve Chablis dan een dikke Australiër. Importeur is wijnhandel “De Coninck Wines” uit Scherpenisse. www.deconinckwines.nl Het etiket 2015 was van de hand van Roos Stallinga, schrijver en kunstenaar met een grote liefde voor avontuur, fietsen en steden. Ze woont met haar partner Jurjen, en kinderen Maris (4) en Vina (2) in Amsterdam. De kunstwerken die Roos maakt pentekeningen en schilderingen met gouacheverf, fotografie, tekeningen op foto’s en collage – vormen een visueel dagboek. In vergelijkbare stijl maakte ze een boek over fietsen door Zeeland, in opdracht van de Provincie (2010). Tijdens dit project werd Roos verliefd op Zeeland. Voor het etiket van de kreeftenwijn liet kunstenares Roos Stallinga zich inspireren door de kleuren en het licht van de Oosterschelde tijdens een fietstocht op Tholen. www.roosart.nl en www.ridewithmeworld.com Kreeftenwijn 2016: De kreeftenwijn 2016 is afkomstig van het domein Weingut Lorenz & Söhne uit Duitsland. De kreeftenwijn 2016 was een Weisburgunder-Pinot Blanc geteeld op zandsteen, löss, kwartsiet en residuen van leisteen. In het glas krijgen we een delicate gele kleur en lichtgroene tinten met een aangenaam aroma van peer en acacia. Een aangename en droge pittige wijn met tonen van noten en honig die in de afdronk een fijne bootachtige bitterheid doet openbloeien. Tot de smaakimpressies behoren eveneens minerale accenten, vuursteen, geel pitfruit en een hint van groene kruiden. Tegelijk krachtig en extractrijk in de smaak zonder ook maar enige vorm van elegantie in te boeten. De mooie diepe toetsen en Tested 4 You - 34

35 Online Touch Home


You need flash player to view this online publication