37

Restaurant Caney – c/o Hotel Eurostars Araguaney – Santiago de Compostela Een verfijnd restaurant in een van de 5-sterrenhotels van de hoofdstad van Galicië, Santiago de Compostela. Een luxueuze inrichting met vooraan een grote en drukke bar die tevens als salon dient waarrond diverse kleine zaaltje stervorming werden uitgebouwd. P edro Toca is verantwoordelijk voor de globale culinaire infrastructuur en zorgt voor een internationale keuken die een aparte regionale afdeling meekreeg. Dagverse ingrediënten is een algemene norm die wordt aangevuld met seizoenproducten. Tal van mooie vleesbereidingen krijgen eveneens een aantal typische vis- en zeevruchtencreaties als component. Dit alles wordt gebundeld in een uitstekende kaart met eveneens leuke Galicisce suggesties, gewoonweg omdat de regio, de bestemming, aldus chef Pedro, ook aan de tafel kan worden ontdekt. Als proevertje bij de DO Ris Baixas Valtea cuvée Especial brut nature 2014, serveerde de chef een fijne ‘buey de mar’, een creatie van krab gepresenteerd in wijnbladeren. Als voorgerecht een creatie van Sint Jacobsvruchten, een soort eierkoek, met leuke pittige tartaar met uitgesproken romige toetsen. De gevulde spekrolletjes kregen extra canneloni met varkenswangetjes mee en genoten volop van een Do Valdeorras Sorteo Soro 2016. Het visgerecht werd prettig ondersteund door een pittige ragout van boletten met leuke zilte hints waardoor het geheel tot een succulente creatie uitgroeide. Het gerecht werd aangevuld

38 Online Touch Home


You need flash player to view this online publication