38

met een DO Ribeiro Viño de Martin Escolma 2013. De gebakken garnalen, gepaneerd op een bedje van inktvis met romige saus zijn een van de huisspecialiteiten, zeer apart van smaak maar toch ongewoon lekker. Het hoofdgerecht werd een ‘pularde de Mos’, verwijzend naar een origine van het gerecht, een piepklein dorpje in de buurt van Santiago di Compostela. De kip kreeg het gezelschap van ganzenlever en een zoete toets door toevoeging van honig. De DO Monterrei Father 1972 uit 2016 zorgde er voor dat alle smaakpapillen door de succulente bereiding, begeesterd werden. Een assortiment zoetigheden bekoorde de zoete kauwen, voor ons een ietsje te veel porto-achtige creatie die net iets té zoet was. De DO Ribeiro Tostado de Costeira 2013 accentueerde dit zoete aspect te overduidelijk. De Mosteiro di Xayoaroe grape skin distillate en de Fillaboa aged grape skin distillate, twee van de traditionele Galicische witte likeuren konden het menu wel op een leuke evenwichtige manier afsluiten. Restaurant Caney – c/o Araguaney hotel Eurostars – rua de Alfredo Brañas 5 – 15071 Santiago de Compostela. Tasted4you: 4 minutes - succulente maaltijd - mooie regionale specialiteiten - ruime smaakvariaties - mooie wijnpairing - erg lekkere witte likeuren - gepassioneerde chef - attentievol personeel

39 Online Touch Home


You need flash player to view this online publication