22

Restaurant Angiol d’Or - Parma Het restaurant “Angiol d’Or” ligt in het historische centrum van de Noord-Italiaanse en oude hertogelijke hoofdstad Parma. Met historisch geklasseerde monumenten zoals de kathedraal en de 13de eeuwse baptisterie als onmiddellijke buren op het kathedraalplein, serveert het gerechten gebaseerd op de hertogelijke culinaire traditie die symbool staan voor de spreekwoordelijke gastvrijheid van de stad. H et levert op deze manier een bijdrage aan de betiteling ‘Parma city of gastronomy’. Een jong en enthousiast team zorgt voor een elegant en gastvrij onthaal, geruggesteund door een typische keuken met aandacht voor detail, die een beroep kan doen op een selectie verzorgde regionale wijnen. Het restaurant bestaat uit meerdere ruimtes, het grootste deel bevindt zich in een grote serre die in de zomer voor een part figuurlijk kan worde afgebroken zodat de bezoekers naast de culinaire geneugtne ook de intense drukke sfeer van het kathedraalplein kunnen opsnuiven. Alleszins modern en gezellig zonder overtollige franjes of formaliteit. Onze proeverij bestond uit een introductie van 30 maand gerijpte en gedroogde Parmaham vergezeld van torta fritta en gepickelde groentjes. Volgde een mooie gnocchi met Parmigiano-reggiono knapperige kruidenbroodjes en fijne groentjes en een tortelli di spalla cotta (pasta gevuld met spalla di San Secondo, een plaatselijk koud vlees. De pasta was perfect gekookt en werd nadien in boter gegooid, hij bleef voldoende krokant zonder overbelasting van de vullingen. Tested 4 You - 22

23 Online Touch Home


You need flash player to view this online publication