7

H et consortium Prosciutto di Parmawerd in 1963 opgericht om de consument de zeer hoge kwaliteitskenmerken te garanderen. Sindsdien zorgt het consortium ervoor dat de productiespecificaties worden nageleefd maar is het ook betrokken bij andere activiteiten die essentieel zijn voor de bescherming en promotie van het product in Italië en in de hele wereld. Tegenwoordig vertegenwoordigt het Consortium 140 producenten die de traditionele verwerkingsmethode gebruiken en beschermen. Prosciutto di Parma is een gecertificeerd regionaal product waarbij men bij de productie een nauwkeurige productieregeling moet volgen. Een essentiële voorwaarde voor het verkrijgen van de benaming “prosicutto di parma” is dat het hele proces plaatsvindt in een zeer beperkt gebied dat zich over de provincie Parma uitstrekt. De klimatologische omstandigheden zijn ideaal en geven de Parmaham een zoete smaak. Het gebruik van conserveringsmiddelen of additieven zijn ten strengste verboden. De naam “Prosciutto di Patma - Parmaham” is exclusief gereserveerd voor hammen met de hertogelijke kroon, het onuitwisbare en unieke merk dat aan het einde van de rijpingsperiode wordt gegeven. Deze toekenning is echter slechts de laatste stap van een lang identificatieproces dat bij elke stap een onuitwisbaar merkteken van de ham achterlaat, waardoor de ham volledig traceerbaar is. De consument moet de kenmerken van de echtheid van de parmaham duidelijk herkennen. Echte parmaham kan over de hele wereld herkend worden aan het vijfpuntige hertogelijke kroonsymbool, een garantie voor echtheid, uitmuntendheid en respect voor tradities en geldt zowel voor de Italiaanse als de buitenlandse consument. Bij de Parmaham in voorgesneden verpakkingen moet men letter op de zwarte driehoek met de kroon, een garantie die de consument tegen namaak beschermt en hem meteen volledige garantie biedt inzake kwaliteit en echtheid van het aangekochte product.. Tested 4 You - 7

8 Online Touch Home


You need flash player to view this online publication