20

De trotse kampioenen van Zuid Afgelopen jaar behaalden de jongens van De Treffers J019-1 een zeer bijzondere prestatie. Ze slaagden er namelijk in om kampioen te worden in de eerste divisie, de hoogste jeugdcompetitie op amateurniveau, een resultaat van formaat. Onder leiding van hoofdtrainer Siem Thijssen en assistent-trainer Joris Derks werd dit prachtige succes behaald. Het kampioenschap leidde ertoe dat het elftal mee mocht strijden om het algehele jeugd amateurkampioenschap aan het einde van het seizoen. In dit artikel zal het bereiken van deze bijzondere prestatie worden toegelicht. De JO19-1 won de wedstrijd met 2-1 door doelpunten van Martijn Thijssen en Brent van Loon. Hierdoor kroonde De Treffers zich tot kampioen van Divisie 1-A! Deze prestatie moest natuurlijk gevierd worden, daarom was het na een lange rit terug naar Groesbeek tijd voor een klein feestje in de kantine. Hier werd aan de jongens de beker uitgereikt voor het binnenhalen van het kampioenschap. Daarnaast sprak Frank van Elst nog wat lovende woorden over de Groesbeekse jongens binnen het elftal. Dit is namelijk een van de aspecten die dit succesvolle team zo bijzonder maakt. Zo spelen Olivier van de Ven en Bob Thissen al vanaf de mini F in één elftal, later in de ‘E-tjes’ kwam hier Milan Wolters bij. In de drie jaar daarna werd dit elftal aangevuld met Martijn Thijssen, Brent van Loon en Tijmen Roelofs. Jongens die al vanaf jonge leeftijd in hetzelfde team voetballen en daardoor goed op elkaar zijn ingespeeld. Dit vormde uiteindelijk de basis voor de prestatie die in de JO19-1 behaald werd. De Treffers JO19-1 begon aan het seizoen 20212022 met een wedstrijd tegen het sterk geachte en als directe concurrent aangemerkte FC Lisse. Onze JO19-1 won de wedstrijd met overtuigende cijfers en de overwinning zorgde meteen voor veel zelfvertrouwen binnen het elftal. Het bleek achteraf gezien het begin te zijn van iets moois. De klik tussen de spelersgroep en de trainers werd gedurende het seizoen alleen maar sterker. Het geloof in een mogelijk kampioenschap bleef groeien doordat de jongens punten bleven pakken. Uiteindelijk zou op een regenachtige zaterdag op Sportpark Zuid het kampioenschap kunnen worden binnengehaald. Helaas symboliseerde het weer van die dag ook de uitslag van de wedstrijd, De Treffers JO19-1 ging met 2-4 onderuit tegen de leeftijdsgenoten van Hercules. Maar gelukkig voor de JO19-1 werd er een herkansing geboden. Na een lange winterstop kon op 12 februari alsnog het kampioenschap worden binnengehaald in een rechtstreeks duel tegen de directe concurrent DVS’33 uit Ermelo. De Treffers had genoeg aan een remise om kampioen te worden, DVS’33 moest per se de drie punten pakken. Het kampioenschap zorgde ervoor dat De Treffers JO19-1 mee mocht strijden om het algehele kampioenschap aan het einde van het seizoen. Het elftal behaalde de finale waarin een treffen tegen Excelsior Maassluis op het programma stond. Het werd een finale die erg op een neer golfde, De Treffers kwam meerdere keren op achterstand, maar wist elke keer weer de schade te herstellen. Totdat in de laatste minuut de pijnlijke 3-4 viel en de JO19-1 helaas zijn meerdere moest erkennen in Excelsior Maassluis. Maar deze verliespartij maakt de trots op onze jongens van de JO19-1 niet minder groot. Het behalen van het kampioenschap in Divisie 1-A is een grote prestatie. Namens heel De Treffers feliciteren wij alle spelers en de staf van de JO19-1 nogmaals met het behalen van dit bijzondere succes! 20