Lezing over de tentoonstelling ‘Tosti’s, Truffels, Treinen’ Op 23 september 2020 was de zaal in de Bedrijfsschool ‘omgebouwd’ om maximaal 50 personen te mogen ontvangen, het op dat moment geldende maximum voor een dergelijke bijeenkomst. En er waren dan ook 50 Vrienden die konden luisteren naar het enthousiaste verhaal van Tuur Verdonck (conservator cultuur en techniek van het Spoorwegmuseum) over ‘eten en drinken in de trein’, het motto van de tentoonstelling. Rick Meijer Via een onverwachte samenhang tussen de Tsaar van Rusland, de vakantieparken in de DDR en de riolering van Chicago kwam deze avond een boeiende geschiedenis over rijtuigen en stationsrestauraties voorbij. In de vroege dagen van treinreizen ging men graag vooraf eerst eten en drinken. Zo was het ook al bij d’Eenhonderd Roe bij de eerste trein in Nederland in 1839. De trein concurreerde met de comfortabele trekschuit. De horeca, om de moderne benaming maar te 7
8 Online Touch Home