EEN GEZELLIG NAJAARSUITJE NAAR OUD ALBLAS EN RIDDERKERK Op woensdag 4 september vertrokken 41 gasten met onze vaste chauffeur Ron van Vlastuin Tours naar Oud-Alblas en Ridderkerk voor ons jaarlijkse najaarsuitje. Na een gezellige busrit waarbij we uitzicht hadden op de bekende molens, hebben we In Restaurant de Krom in Oud-Alblas genoten van een heerlijk 3-gangen diner. Een gezellige locatie aan een riviertje met een mooi uitzicht. Vervolgens gingen we met de bus en op naar Chocolade Atelier Van Noppen in Ridderkerk. Frits van Noppen staat voor eerlijke chocolade, want wat je ’fair’ haalt is lekker. Zijn producten zijn niet in de winkel te koop alleen bij zijn atelier of via internet. Via een fotoreportage nam hij ons mee op zijn werkbezoek naar Tanzania waar hij met eigen ogen zag hoe de cacaoboon groeit. Wist u dat de cacaoboon niet aan een tak groeit maar aan de stam en een stekje pas na 5 jaar vrucht gaat geven? Dat geeft hij dan wel 60 jaar achtereen. Vervolgens konden we zien hoe Frits als een ware entertainer (met de camera en beamer) met zijn vingers en de slagroomspuit de bonbons maakte, die we daarna konden proeven. De vraag was: hoe maak je nu een koe van chocolade? Frits heeft het ons laten zien en het resultaat was verbluffend. De mal twee keer dompelen in een chocoladebad, afgieten en tussendoor even in de koelkast laten harden. En ja: daar was koe Bertha en zij werd meteen verkocht! (NB. pure chocolade is goed voor de energie, hart- en bloedvaten). Tot slot namen de gasten nog even een kijkje in de cadeaushop en kochten velen een presentje voor thuis. Het was een gezellig en leerzaam bezoek waarna we moe maar voldaan huiswaarts keerden. SWO Nieuws - jaargang 39 - december 2019 - nr. 4 SWO Nieuws - jaargang 38 - maart 2018 - nr. 1 25 VERSLAG
28 Online Touch Home