24

“VERSE VIS” IS HET CODEWOORD JAPANS-PERUAANSE KEUKEN Nikkei Cuisine Nikkei cuisine staat bekend als de Japans-Peruaanse keuken. Nikkei is de benaming voor een Japanner die in het buitenland woont, dus eigenlijk is de Nikkei keuken overal waar Japanse immigranten zijn. In Peru woont de op één na grootste Japanse gemeenschap ter wereld. Niet gek dus dat specifi ek deze fusion keuken zo’n fenomeen op zich geworden is. De basis van Nikkei gerechten zijn Peruaanse ingrediënten zoals lokale vissen, quinoa, aji, en pepers, die met Japanse technieken bereid zijn. Benieuwd wat voor heerlijke verrassingen je te wachten staan binnen de Nikkei keuken? Iconische Japans-Peruaanse gerechten zijn bijvoorbeeld Ceviche Nikkei en Tiradito. Wijn spijs advies van onze vinoloog “FRUITIGE WIJNEN ZIJN HET ANTWOORD!” Vers vis, ti jgermelk, sojasaus, chilipeper, verse kruiden en avocado zijn veelvoorkomende elementen in deze keuken. Fruiti ge witt e wijnen zijn hier een veilig antwoord. Een gerecht waarin vis wordt gegaard in zuur combineert het mooist met een wijn zoals riesling die een hoge zuurgraad heeft . Gerechten met veel kruiden en wat pit met eventueel romige avocado kunnen mooi samen met een fruiti ge rosé, milde pinot grigio, sappige verdejo of rijke grüner veltliner. BJØRN SCHOLTEN - REGISTERVINOLOOG fris, fruitig, sappig ITALIË | VENETO Pinot Grigio Blush Cantine Sacchetto peer, bessen, citrus, ananas, perzik, acacia PINOT GRIGIO 24

25 Online Touch Home


You need flash player to view this online publication