7

Greek style PULLED LAMB SANDWICH Ingrediënten • 1 lamsschouder • Merguez Rub • 1/2 cup zoet paprikapoeder • 2 el gemalen venkelzaad • 2 el gemalen komijn • 1 el gemalen korianderzaad • 2 el zout • 1 tl gemalen kaneel • 1 tl cayenne peper • 1 tl gemalen zwarte peper • 4 el rietsuiker Tzatziki • 1/2 komkommer • 300 ml Griekse yoghurt • 2 el extra vergine olijfolie • 1 el witt e wijnazijn • 1 el vers gehakte munt • 1/2 tl zout Voor de opmaak • 2 zoete puntpaprika’s • radijsscheuten • 8 sneden wit brood Bereiding 1. Meng de ingrediënten voor Merguez rub goed door met de hand, zodat je eventuele klontjes kan openbreken. 2. Neem de lamsschouder en snij de dikste lagen vet eraf. Indien deze aan de schouder blijven, houdt het vet de smaken van de rub tegen en druipt de rub er met het vet uiteindelijk gewoon af. Een kleine laag vet kan geen kwaad dat geeft smaak! 3. Verwarm de BBQ of de oven voor op 100°C. Plaats eventueel een water of dripping pan in je BBQ of oven. 4. Gaar de gekruide lamsschouder tot je op een kerntemperatuur komt van 90°C. Dit duurt tussen de 5 en 8 uur, sterk a� ankelijk van de groott e van de schouder. Je kunt het vlees na ongeveer 3 uur eventueel inpakken in folie om de vochtbalans te behouden. Zo blijft je bark (korst) ook ongeschonden. 5. Vanaf de temperatuur van 90°C, ga je regelmati g met een prikker door het vlees. Als je deze zonder weerstand in en uit het vlees kunt halen, dan is de lamsbout klaar om te pullen. Dit varieert van stuk tot stuk tussen de 90°C en 95°C. Tzatziki 1. Rasp de komkommer en pers het vocht eruit. 2. Meng de overige ingrediënten op de munt na goed door en meng hierdoor de geraspte uitgelekte komkommer. 3. Voeg vlak voor serveren vers gehakte munt toe aan de tzatziki. Voor de opmaak 1. Grill of rooster een rode puntpaprika. 2. Verwijder de geblakerde schil. 3. Trek het lamsvlees uit elkaar en toast ondertussen het brood op de BBQ. Leg op één snede brood wat geroosterde paprika en plaats daarop de pulled lamb. Voeg tzatziki toe en garneer met radijsscheuten. Plaats hier vervolgens een tweede snede brood op om de sandwich af te maken. Zet er tot slot een prikker in, zodat de sneetjes niet van elkaar vallen. BRON: htt ps://www.thebbqbastard.com/pulled-lamb/ 7

8 Online Touch Home


You need flash player to view this online publication