26

26 BEST OF BOZ CULINAIRE EVENEMENTEN PROEFMEI Genieten van culinaire hoogstandjes van toprestaurateurs, streekproducten, muziek, fietstochten en meer. Dit zijn de ingrediënten voor een geslaagd bezoek aan het culinaire evenement van het jaar; ProefMei. In 2019 vindt het evenement plaats van 23 t/m 26 mei. www.proefmei.nl DE 3 AAA’S In april gaat in Bergen op Zoom en op de Brabantse Wal een waar culinair feest van start. Rond die periode komen namelijk de eerste asperges en aardbeien van het land die, in combinatie met de befaamde ansjovis, dé ingrediënten vormen van het zogenaamde AAA­menu. Veel restaurants laten zich door dit thema inspireren en schotelen een uniek staaltje van hun kookkunsten voor. BRABANTSE WAL ASPERGE De Europese Unie heeft in 2016 de Brabantse Wal Asperges op haar lijst met beschermde producten geplaatst. De ‘witte’ asperge is toegevoegd aan een register dat streekproducten beschermt tegen namaak. De Brabantse Wal Asperge onderscheidt zich in smaak van andere asperges door een licht zilte smaak. Deze unieke smaak is ontstaan door de combinatie van het zuivere grondwater van de Kalmthoutse Heide dat ondergronds uitloopt in de richting van Zeeland en de zilte zeelucht die vanuit Zeeland over de Brabantse Wal waait bij westenwind. Kijk op www.vvvbrabantsewal.nl waar je dit heerlijke streekproduct kunt kopen.

27 Online Touch Home


You need flash player to view this online publication