april 2021 Schieringer Inslag Maak het met Maudi Havermoutkoekjes Voor 16 a 20 koekjes. Ingrediënten: -30 gram (room)boter - 50 gram fijne kristal suiker - 50 gram lichtbruine basterdsuiker - 1 ei (M) - 1 tl vanille extract - 100 gram bloem - 65 gram havermout - 1 tl bakpoeder - snufje zout Verder nodig: Mixer met deeghaken Bereiding: Meng boter en beide soorten suikers tot één geheel. Voeg dan het ei en vanille extract toe, mix tot een egaal mengsel. De rest -bloem, havermout, bakpoeder en zoutkun je tegelijk toevoegen, mix tot een mooi deeg. Wanneer het deeg nog te plakkerig is kan je nog wat bloem toevoegen, maar het mag beetje plakkerig blijven. Maak balletjes van het deeg en leg deze op een plaat of rooster met een vel bakpapier. Je hoeft de balletjes niet plat te drukken. Bak de havermout koeken in 15 minuten op 190 °C Variaties: Voeg bijvoorbeeld kokos, noten, gedroogd fruit of stukjes chocola toe om je eigen variant te maken. Bewaren: Bewaar de koeken in een afgesloten trommel, daar blijven ze zeker een week goed. Aardappel-roerbakschotel met sperziebonen en hamblokjes Bereidingswijze 1. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de boontjes door de helft. Snipper de ui en snijd de paprika's in blokjes. 2. Breng de boontjes in een pan met water aan de kook. Kook de boontjes beetgaar in 10 minuten. Ingrediënten 2 personen - zakje 450 gram minikrieltjes of (diepvries) aardappelblokjes/-dobbelsteentjes - 300 gr. sperziebonen - 200 gr. hamblokjes - 1 paprika - 1 rode ui - olie of boter, om in te bakken - Paprikapoeder, zout en peper, naar smaak 3. Verhit ondertussen een scheut olie of boter in een ruime koekenpan en bak hierin de aardappelblokjes goudbruin. Voeg de ui, paprika, hamblokjes en de bonen toe en bak het geheel nog enkele minuten op hoog vuur. 4. Breng op smaak met paprikapoeder, peper en zout.
12 Online Touch Home