9

Blik op Zeewolde -november 2019 9 twee sportscholen onder één dak E-gym: een cirkeltraining van acht apparaten. Ook dit werkt met een polsbandje met een chip. Eenmalig worden data ingevoerd zoals lichaamslengte, gewicht en de doelstelling; bijvoorbeeld afvallen, conditie- of spieropbouw. Tot in detail geperfectioneerde software stelt de apparaten in en houdt de prestaties bij en past zelf het programma aan als de sporter daar aan toe is (of bijvoorbeeld een les gemist heeft): een echte E-coach. Ter geruststelling: er loopt ook een coach van vlees en bloed rond om de deelnemer te stimuleren en enthousiast te houden. Nieuw en een primeur in Nederland, is het zogenaamde FES, het FunXtion Experience System. Hierbij worden meerdere spiergroepen functioneel (in een keten van spieren) getraind, op schermen worden de oefeningen voorgedaan. Deze kunnen van te voren worden samengesteld via een persoonlijke app. Trainen gebeurt hier niet met apparaten, maar met ‘hulmiddelen’, zoals Core Bags, Kettlebells, Gym Balls en elastieken. Hoe Jeroen en Edwin elkaar gevonden hebben? Beiden kenden elkaar natuurlijk als ‘conculega’s’ en zijn ook in hetzelfde jaar begonnen, namelijk 1996. ‘Als ondernemer wil je stappen zetten’, zegt Jeroen Visser, ‘en dan zie je dat de markt in Zeewolde nauwelijks beweegt terwijl het steeds drukker wordt.’ Het dorp telt zes sportscholen en een paar kleinere aanbieders van buitenfitness en fysiotherapeuten met een fitnessruimte. Edwin de Vos: ‘We kunnen nu vooruit, meer dan we alleen hadden gekund. We ontdekten al snel dat we elkaar Wan onderschatte de populariteit van wokken Waarom in de rij gaan staan op je eten te laten bereiden? Zelfs eigenaar Wan Tung van Restaurant Tung (voorheen Asian Paradise) onderschatte de populariteit van wokken. zomervakantie Hij ging voor de korte tijd over op een ander all you can eat concept, kleine gerechtjes, de Chinese variant op tapas, bereid door de kok. ‘Je haalt er als restauranthouder meer eer uit’, vertelt hij. ‘Je laat meer proeven van de uitgebreide Chinese keuken.’ Het leek zo’n goed plan, maar de vraag om wokken was groter. Wan Tung luisterde goed naar zijn klanten. De indeling met het showcooking, de tepanyaki grillplaat, de sushi- en saladebar en het warme buffet: alles was al snel weer bij het oude vertrouwde. Als je in de rij staat te wachten tot de kok klaar is met jouw gerecht, hoor je rondom je heen waarom ‘de wok’ zo populair is. 'Gezellig'`; je maakt als nel een praatje, ook met onbekenden’. ‘Leuk’ hoor je ook, omdat je de koks aan het werk ziet en niet onbelangrijk: je eet voor een vast bedrag zoveel als je wilt. Het is gevarieerd, want je haalt meerdere malen kleine porties, de ene keer met andere groenten, vlees en een andere saus dan de andere keer en de bediening is top: je doet het namelijk zelf. De Deze maand is de ondernemersmicrofoon in handen van Rixt Dijkstra en Rob van Puffelen van Dijkstra en van Puffelen | Personeel & Organisatie Rixt: ‘Na veel ervaring opgedaan te hebben in het bedrijfsleven, zijn wij in 2006 gestart met ons bedrijf. We adviseren en ondersteunen MKB-ondernemers op bijna alle P&O gebieden; van werving en selectie tot ontslag.’ Hoe ziet jullie klantenkring eruit? ‘Onze klanten zijn ondernemingen tot zo’n 60 medewerkers. Onze klanten zitten door heel Noord-/Midden-Nederland.’ Hoe ziet jullie werkweek eruit en hoe zien jullie de toekomst? ‘Iedere week is anders, dat maakt het leuk. De toekomst: gezonde groei en uitbreiding van ons dienstenportfolio. Per 1 november verhuizen we naar een eigen locatie op de Patroonsweg. Hierdoor krijgen we ruimte en de mogelijkheid ons team uit te breiden. We zijn nu met z’n drieën en op zoek naar versterking.’ Wat doen jullie aan MVO? ‘MVO betekent ook integriteit in werken. Een maatregel kan misschien wel tot financieel voordeel leiden, maar niet passen binnen een goed en integer P&O beleid. Onze rol is de drankjes worden wel geserveerd, maar dan gaat op z’n Chinees; heel snel. Wat je dan weer vrijwel niet hoort is dat wokken gezond is. De ingrediënten zijn vers en de bereidingstijd kort in een beetje hete olie. Op die manier blijven de natuurlijke smaak, vitaminen en voedingstoffen van groenten bewaard en is het vlees op z’n lekkerst. Door de combinatie van groenten en eiwitten staat er een gezond vetarm gerecht op tafel. Stelletjes zie je er niet veel, groepjes wel; vrienden, buren, collega’s en/of families tot hele sportteams aan toe. Dat je dan niet een bord voor je hebt met een typisch gerecht uit Chezuan of één van de andere boeiende Chinese keukens, boeit de wokkers niet. Bij de wok sta je nooit voor verrassingen. En dat wel heel fijn. Tung’s restaurant is te vinden aan de Spiekweg 15 en is op dinsdag gesloten.TUNGRESTAURANT. NL email:info@asianparadise.nl Klanten die voor minimaal 200 euro kopen bij Sportique, krijgen bij hun aankopen een dinerbon ter waarde van 50 euro, te besteden bij restaurant Fika aan de Strandweg. De overeenkomst tussen beide? Sportique presenteert de nieuwe herfstcollectie, Fika een nieuwe menukaart. De herfstcollectie bestaat uit comfortabele, elegante truien en jassen. ‘Met een paar stoere stappers eronder en dan richting Fika’, zegt Colita Meijer. Het restaurant aan de Strandweg heeft nu ook ‘klassiekers’ op de kaart gezet zoals kipsaté en kogelbiefstuk. ‘Op verzoek van klanten’, zegt eigenaresse Het evenementenseizoen is begonnen, zus Anouk is druk met de boekingen van feesten, bruiloften, vergaderingen en hig tea’s. Het restaurant is helemaal herfst/winterklaar met nieuwe comfortabele stoelen. Neem daarbij de spelletjes voor jong en oud, de kinderhoek (Fika heeft ook speciale kindergerechten op de kaart) en het vele groen en de toon is gezet. Sportique: Raadhuisstraat 10-12. www. sportique-online.nl Fika: Strandweg 165. www.restaurantfika.nl Renée. ‘We doen het wel in Fika-stijl, lokaal dus. De koeien hebben in Flevoland gegraasd en de kippen hebber er rondgelopen.’ kunnen versterken en ook niet onbelangrijk; we kunnen het ook goed met elkaar vinden.’’ De inschrijving voor nieuwe leden is al geopend en kan zowel bij The Gym als bij Body Plan Sport. Next Level en Level One gaan vrijdag 29 november open voor iedereen. Op 11 januari vindt een officiële grote opening plaats. Eerst naar Sportique en dan… een fikaatje doen Sportique werkt wel vaker met lokale ondernemers samen, maar de actie die momenteel loopt (tot en met 6 november) is wel heel smakelijk. Grotere groepen kunnen op aanvraag een traditonelerijsttafel bestellen. Lekker thuis genieten van de kookkunsten van de Chinese chef’s? Afhalen kan van 16.30 tot 21.00 uur. Telefonisch bestellen vanaf 16.00 uur op 036-5229093 ondernemer te adviseren hoe hiermee om te gaan. Het komt geregeld voor dat we dan adviseren een maatregel niet te nemen omdat het niet ethisch is.’ En duurzaamheid? Rob: ‘Duurzaamheid betekent voor ons ook optimale inzetbaarheid van mensen: wij proberen onze klanten altijd in te laten zien dat bijvoorbeeld die oudere sollicitant nog heel veel jaren een positieve bijdrage kan leveren aan het bedrijf. Dat vergt soms best wel de nodige overtuigingskracht. Duurzaamheid is ook medewerkers verantwoording geven en ze zo vrij als mogelijk laten; dan ontwikkelen ze zich het best. Dat gaat op voor alle typen bedrijven, maar zorg wel voor de juiste randvoorwaarden: goede en heldere afspraken over wederzijdse verwachtingen en doelen.’ Zijn jullie buiten jullie bedrijf nog actief? ‘We zijn lid van de BKZ. Vooral vanwege de belangenbehartiging van zakelijk Zeewolde. Samen bereik je veel meer. Rixt heeft bijna zeven jaar in het bestuur gezeten en aan diverse regionale overleggen deelgenomen. Momenteel is zij namens de BKZ bestuurslid van het Leer- & ontdekcentrum Techniek Zeewolde (LOCT Zeewolde).’ Ondernemersmicrofoon Rixt Dijkstra en Rob van Puffelen Dijkstra en Van Puffelen Bedrijfskring Zeewolde kop

10 Online Touch Home


You need flash player to view this online publication