Recept Minder vlees eten past bij een duurzame levensstijl. Daarom dit keer een recept voor een vegetarische salade. Met deze salade kunt je ook lekker variëren en zo een afwisselende maaltijd op tafel zetten. Het maken van deze salade neemt niet veel tijd in beslag. Mais is één van de hoofdingrediënten van dit gerecht. Dit is van origine een graansoort en wordt vaak gegeten als groente. De maiskorrels groeien en rijpen in kolven die beschermd worden door de grote bladeren eromheen. Mais is een gezonde bron van koolhydraten. Als groente past mais dan ook prima op het menu, zowel gegrild, gekookt of gebakken. Daarnaast bevat dit recept quinoa. Quinoa is een plant met rode of oranje pluimen. Het zaad lijkt op graan en de blaadjes lijken op spinazie. Die blaadjes worden overigens niet gegeten. De zaadjes zijn wit, rood of zwart van kleur. Quinoa komt uit Zuid-Amerika. Door kruising zijn rassen ontstaan die in Europa (waaronder Nederland) en Noord-Amerika kunnen groeien. In Europa wordt quinoa in de eerste helft van april gezaaid en vanaf half september geoogst. Quinoa wordt onder andere als graan in de keuken gebruikt. In Nederland dient quinoa vooral als basis voor maaltijd, net zoals zilvervliesrijst of volkoren couscous. CARDIA MAGAZINE OKT 2021
32 Online Touch Home