34

Recepten Bij deze editie horen natuurlijk extra lekkere recepten! Mevrouw Denker vertelde ons over de Indische recepten die zij het liefste maakt. Dit heeft ons nieuwsgierig gemaakt en daarom hebben we dit keer twee Indische recepten voor u geselecteerd. Veel succes en plezier met de bereiding van deze gerechten! Wat heb je nodig • 600 g kipdijfilet • 4 tenen knoflook • 1 ui 1 lombok (rode peper) • 2 eetlepels tomatenpuree • 2 theelepels (bruine) suiker • 1 theelepel djahé (gemberpoeder) • 1 theelepel (garnalenpasta) • 1 theelepel sambal oelek (of meer) Ajam pedis hete kip Bereidingswijze Recept voor 4 personen bereidingstijd 45 minuten 1. Snijd 500 tot 800 gr kippendij in hapklare stukjes. Bestrooi rondom met zout en peper. Bak de stukjes kippendij rondom bruin in 7-10 minuten in een scheutje olie. Laat uitlekken op keukenpapier. 2. Mix ondertussen met de staafmixer of foodprocessor 1 ui, 1 rode peper (lombok), 3-4 tenen knoflook, 1 theelepel trassi, 1 theelepel djahé (gemberpoeder) en 1 theelepel sambal (of meer) tot een gladde boemboe. 3. Fruit de boemboe even aan in (een deel) van de olie waar je de kip in gebakken hebt. Voeg ook 2 theelepel (bruine) suiker of gula djawa (palmsuiker) toe en 2 el tomatenpuree. 4. Schep de gebakken stukjes kip door de boemboe tot alles bedekt is. Voeg vervolgens ongeveer 200 ml water toe (of iets meer als je meer kip hebt). 5. Laat het geheel met deksel van de pan nu minimaal 30 minuten pruttelen. Schep geregeld even om. En nu proeven. Niet pedis genoeg? Voeg een extra lepel sambal toe. Check ook of de saus genoeg is ingedikt. Maar wees voorzichtig met té veel saus eten, want die is pittig. 34 CARDIA MAGAZINE APRIL 2022

35 Online Touch Home


You need flash player to view this online publication